Сребро срещу акне? Помага!

Наистина се постигат реални резултати, ако се включи благородният метал в състава на някои козметични продукти. Ето и какви са ползите от него.

 
 

Наистина се постигат реални резултати, ако се включи благородният метал в състава на някои козметични продукти. Ето и какви са ползите от него.

В миналото използвали среброто, за да проверяват дали в храната има отрова. Затова и владетелите се хранели със сребърни прибори. Днес от този метал са изработени някои хирургични инструменти.

Има храни, които помагат за облекчаване симптомите на акнето, виж кои са те в галерията долу:

Галерия: 9 храни, които ще те избавят от акнето

Виж всички снимки

За среброто е доказано, че има детоксикиращ ефект върху организма (ако е включено в хранителни добавки). То притежава антисептични и антибиотични свойства (сребърните прибори не са само индикатор за наличието на отрови в храната, те предпазват и от попадането на бактерии в нея – благородният метал ги елиминира). И най-новото действие – среброто е изключителен помощник в лечението на акне.

В козметиката

Италианският дерматолог проф.Антонино ди Пиетро, директор на Life-Dermoclinico Cutis, Милано, обяснява потенциала на среброто в тази посока. Според него благородният метал, когато е в състава на козметичните продукти, предназначени за мазна и акнеична кожа, усилва тяхното действие и ефектът е многократен. Попадайки върху лицето, под формата на микрокристали, включени в кремовете например, то постепенно се освобождава върху кожата, в течение на целия ден. Така кожата го усвоява по-бавно и по-пълноценно. Освен това среброто укрепва съпротивителните сили на кожата и така спомага да се справи сама с проблема.

►►►5 причини за акне и как да ги избегнеш

Как действа

Среброто като част от състава на козметичните продукти няма да премахне напълно акнето, но ще намалява значително пъпките и ще подобри видимо кожата, то е дезинфектант и бариера срещу различни бактерии. Този вид кремове обаче не се прилагат по обичайния начин, а под формата на терапия – най-често в продължение на месец. Резултатите не проличават веднага, а едва след цял курс. Козметичните продукти за почистване на лицето, в които е включено среброто, също са добри за лечение или предпазване от появата на акне. Те са и с много деликатна формула, което ги прави изключително толерантни към проблемната кожа.