Съпругата на Чарлз III иска да сложи край на стара кралска традиция

Камила Паркър-Боулс е решена да заличи една от най-старите кралски традиции в историята.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images
Какво или кого реши да премахне новата кралица на Великобритания?

Сега, когато Камила Паркър-Боулс постигна значителен напредък в йерархията си - от херцогиня до новата кралица на Англия, тя придобива известно предимство и разбира се се възползва от него. И не се отнася само до "колекция" от невероятни бижута и луксозни тиари. Традиционно суверените имат „прислужници на кралицата“ или придворни дами, тоест група жени, чиято работа е буквално да придружават Нейно Височество навсякъде.

Галерия: Списък на наследниците на британския трон

Виж всички снимки

Придворните дами обикновено придружават кралицата в задграничните й пътувания, помагат й да си кореспондира и като цяло са готови да помогнат по всякакви въпроси. И въпреки че кралица Елизабет II имаше цяла свита от придворни дами по време на 70-годишното си управление, много от които съществуват повече от 60 години, кралицата-консорт Камила иска да изостави тази остаряла традиция, за да "бъде в крак с времето."

Daily Mail съобщава, че Камила „няма да наема група придворни дами“ и вместо това ще се обърне към редовния си персонал, включително лични секретари: „Когато се омъжи и за първи път тя се сдоби със собствен офис, Камила нае две брилянтни лични асистентки, Аманда МакМанус и Джой Кам".

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

"Двете дами не само организират всички нейни събития и проекти, но и ако е необходимо, действат като истински „приятелки“, придружавайки я на официални събития, подбирайки необходимите букети цветя и изпълнявайки други подобни задачи... Освен това тя има много добри приятели и познати, които може да помоли за помощ при нужда. Кралицата вярва, че този подход е по-съобразен с духа на времето." - казва източник от Двора.

Камила Паркър-Боулс остана без корона за коронясването на Чарлз

Вижте повече

Камила Паркър-Боулс остана без корона за коронясването на Чарлз

Тя няма да може да носи короната на кралицата майка с легендарния диамант Кохинор на коронацията на Чарлз III