Спри да търсиш мигновената искра

Специалистите по връзки разказват защо търсенето на мигновената искра е отживелица.

 
 

Специалистите по връзки разказват защо търсенето на мигновената искра е отживелица.​

Когато очакваш моментална химия с потенциалния си обект на желания, често пропускаш други по-добри партии, защото не виждаш истинския им потенциал. Преди да се откажеш от следващата си среща с новия си партньор - поради липса на привличане или, напротив, да се потопиш през глава в романтика с човек, който предизвиква буря от емоции у теб, прочети какво казват експертите по връзките за тази тенденция.

С какво привличаш мъжете според зодията ти, виж в галерията долу:

Галерия: С какво привличаш мъжете според зодията ти

Виж всички снимки

►►► 5-те типа жени, които вече не привличат мъжете

Химията в една връзка не винаги гарантира стабилен бъдещ съюз, който ще бъде устойчив на конфликти и житейски трудности. Понякога наистина усещаш същата искра още на първата среща, но в крайна сметка тя се оказва единствената връзка, която те свързва с партньора.

Според експертите по запознанства, истинската здравословна химия между хората, която може да се превърне в надеждна основа за една връзка, не винаги се появява при първата среща – този процес може да отнеме време, но в дългосрочен план ще ти даде усещане, че е много по-стабилна от любовта от пръв поглед...

Важно ли е веднага да почувстваш химия с човека срещу теб?

Според експертите химията има много малко значение за отношенията в глобална перспектива. Всъщност понякога усещането, че между теб и новия ти партньор е избухнала искра, може да бъде опасен сигнал или дори самото „червено знаме“, според директора на Spinet - Логан Ури. Той посочва, че някои хора по природа са добри в комуникационните умения и имат силна харизма. Съответно за тях е лесно да спечелят хората около себе си и да ги накарат да почувстват искрите на момента във връзката. Тези хора могат да бъдат изключително привлекателни или да знаят как да флиртуват компетентно. Всичко изглежда прекрасно и забавно, докато не осъзнаеш, че те са наистина добри в това да се харесат на околните: „Понякога искрата, която чувствате, е по-скоро индикация за това колко очарователен или дори нарцистичен е човекът отсреща. И в много по-малка степен показва вашата мигновена връзка“, казва Ури.

Разбира се, когато някой умело флиртува с теб, скъсява веднага дистанцията, умишлено или неволно използва манипулативни техники, може да почувстваш вълнението и да го сбъркаш със самата искра на любовта. Ури съветва да не бъркаш тревожността и безпокойството с химията между двама души: „Понякога пеперудите в стомаха всъщност се оказват сигнал за опасност“.

Защо трябва да бъдеш търпелива?

Експертите смятат, че търпението в една връзка може да помогне за тестване на чувствата. Колкото и да е трудно, специалистите съветват да дадеш, на себе си и на новия си потенциален партньор, шанс да установите истинска емоционална връзка – сближаването често поражда привличане между хората.

Логан Ури разказва, че след проучване, проведено сред мъже става ясно,че силният пол се нуждае от две до три срещи, за да разбере дали е съвместим с новата си загадъчна познат. „Важно е да дадете шанс на човек, когато изграждате връзка, дори и да не чувствате моментално привличане... трябва да се даде известно време на партньорите да се опознаят по-добре, но резултатът обикновено си заслужава чакането".

Важен съвет!

На първи срещи трябва да говориш по-малко за себе си и да слушаш повече за партньора си. Не настоявай, сякаш трябва да вземеш решение за съвместното ви бъдеще след първата среща.