Спри да страдаш от нещастна любов!

Как да сложиш край на това?

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Случва ти се все едно и също в една връзка? Измъчват те несподелени чувства или чувства че си „с грешния“ мъж? Започваш нова връзка и тъкмо да се почувстваш, че този път си на прав път и нещо се обърква... Разделяте се и ти отново оставаш сама. И нещастна. Страдаш, обвиняваш се, търсиш причината само в себе си. И се озоваваш в един безкраен кръговрта на нещастието.

Припозна ли се? Тогава тази статия е за теб!

Бъди убедена, че да си нещастна не е присъда. Но за да започнеш да променяш поне нещо в личния си живот, трябва наистина ясно да осъзнаеш, че проблемът съществува.

Първо, ако продължиш да въртиш в главата си приказки от поредицата „Току-що пак нямах късмет“ в любовта, както и да търсиш извинение за "непристойните си действия", тогава ще продължиш да служиш на психологическата си травма. И ще я задълбочаваш все повече и повече. Но ако искаш да започнеш начисто и дори за цял живот, изхвърли знака за равенство между думите "любов" и "болка".

Ето една проста психологическа аксиома: истинската любов може да бъде само щастлива. И само взаимна. Всичко останало е комплекси!

Второ, научи се да си тръгваш навреме. Не се шегуваме!

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Да, ще бъде болезнено и трудно, но ако вече сте в лоши отношения, ще трябва да се подложиш на тази "хирургическа операция". Докато си във връзка с този, с когото страдаш, ти се лишаваш от възможността да намериш достойна алтернатива. Принцовете с коне пред оживената ти врата просто няма да спрат и да завържат коня, за да се опитат да установят контакт с теб.

Трето, не се фокусирай върху детството си и не фиксирай в себе си идеята, че родителите ти са такива чудовища и имайки предвид, че никога не си била щастлива, няма да бъдеш и сега... Да, можеш да преживееш техния развод и проблеми, предателство и кавги. Но ти не си майка си и мъжът ти не е баща ти. Можете да напишете своя собствена любовна биография. Постави си за цел да намериш някой, с когото наистина ще се чувстваш добре. Ако искаш да се омъжиш, тогава си търси партньор, който е семейно ориентиран и също да иска да се ожени. Няма нужда да "огъваш" никого и още повече да насилваш нещата. Не се опитвай да изработиш своя собствен идеал от мъжа до себе си. Никой не обича да бъде променян. Не го забравяй!

Секс след раздяла: 4 важни въпроса, които да си зададеш за новата връзка

Вижте повече

Секс след раздяла: 4 важни въпроса, които да си зададеш за новата връзка

Ако си се разделила с партньора си след дълга връзка и изобщо не знаеш как да организираш личния си - включително и интимен - живот...