Спаси се от махмурлука!

Доказани трикове да се забавляваш без партито да ти съсипе сутринта.

 
 

Доказани трикове да се забавляваш без партито да ти съсипе сутринта.​

Добре де, ясно е, че тази година няма да се състои огромното ежегодно парти с приятели за Нова година, но това не означава, че няма да празнуваш в тесен кръг, в който махмурлукът може да ти бъде гост със същия успех (като всяка година!)

Колко захар има в алкохола, виж в галерията по-долу:

Галерия: Колко захар има в алкохола

Виж всички снимки

►►► 6 правила за новогодишната ти (Zoom) нощ

И така, сценарият е ясен: снощи беше диво, забавно и въобще невероятно! Но единственото, което изпитваш на сутринта са угризения. Дори само споменът за цветовете на снощните коктейли предизвиква зловещото ти главоболие... Обещаваме ти повече никога да не се чувстваш така с тези хитри трикове, които ще те спасят от махмурлука:

Не отивай на парти на празен стомах

Още преди да изгълташ първия си шот, се нахрани с комбинация от комплексни въглехидрати, протеини и мазнини, които тялото ти ще преработва бавно. Пълнозърнесто хлебче в комбинация с печено пиле и зеленчуци е перфектният избор за вечеря преди парти.

Пропусни питиетата с мехурчета

Алкохолът в пенливите вина, бирата и газираните коктейли се абсорбира по-бързо от организма от питиетата, които не са газирани.

Създай си ритъм

На всяка чаша вино, пий чаша вода. По този начин ще пиеш по-малко и ще избегнеш дехидратацията.

Придържай се към чисти питиета

Подсладените питиета като коктейлите прикриват вкуса на алкохола и можеш да злоупотребиш с тях, без дори да го осъзнаваш. Придържай се към чисти питиета.

Не смесвай!

Най-лошото, което можеш да направиш, е да смесиш няколко вида алкохол. Смесиш ли – отваряш широко вратите за махмурлука.