SOS за „жадната“ кожа

Лятото вече е тук и дългоочакваните високи температури – също. Дали кожата ти обаче е толкова щастлива, колкото теб?!

 
 

Лятото вече е тук и дългоочакваните високи температури – също.​ Дали обаче кожата ти е толкова щастлива, колкото теб?!

Настроението е 100% лятно, приповдигнато и в очакване на незабравимите преживявания в идните няколко топли месеца, които всяко cosmo момиче заслужава.

Но преди да се впуснеш в подробно планиране къде ще хващаш тен или ще се наслаждаваш на прохладна и зареждаща зеленина – трябва да ти напомним, че е важно да се грижиш правилно и добре за организма и тялото си. Горещите температури са благоприятни за постигане на мечтания шоколадов загар, но не забравяй за изтощението и дехидратацията, които в замяна получава организмът ти.

Много пъти сме говорили, че няма по-важно от слънцезащитата, но хидратацията е също толкова важна (имайки предвид, че се влияе от външните и вътрешните фактори, които водят до високите нива на „жажда“ на кожата, ако не се грижиш правилно за нея).

Най-често срещаните причини за дехидратацията на кожата:

► Нездравословно хранене

Липсата на пресни зеленчуци и плодове, както и храни с високо съдържание на мастни киселини (особено риба и морски дарове) в менюто ти, също могат да допринесат за дехидратацията на кожата.

► Начин на живот

Големи количества кафе сутрин, редовно посещение на нощни заведения, постоянен стрес и липса на сън – всичко това лишава кожата от влагата, от която се нуждае, за да бъде здрава и сияйна.

► Неправилно почистване

Сред най-големите врагове на гладката и съвършена кожа са агресивните продукти за почистване. Неправилно подбраната козметика, като цяло, може да причини трайни увреждания на кожата.

Neutrogena® имат специално предложение за теб – серията Hydro Boost с хилауронова киселина, която не само хидратира, но и запазва младежкия вид на кожата.

Серията Hydro Boost ти осигурява пълна хидратация за лицето, в няколко стъпки – Hydro Boost хидратиращ гелHydro Boost крем за защита в градаHydro Boost мицеларна вода с тройно действиеHydro Boost гел-кремHydro Boost Еye-Аwakening гел-крем за околоочен контур.

Серията предлага и грижа за тялото: Hydro Boost крем за ръце, Hydro Boost хидратиращ крем-гел за тяло и Hydro Boost бързохидратиращ спрей за тяло.

⇒ Hydro Boost крем за ръце

Благодарение на освежаващия си ултралек и кадифен състав нанесеният продукт се абсорбира незабавно, а хиалуроновата киселина усилва хидратацията до 1000x собственото си тегло. Осигурява на кожата незабавна хидратация, като заключва влагата за по-дълго свежо усещане, ефективно балансира нивата на хидратация, освобождавайки влагата, когато е необходимо.

⇒ Hydro Boost хидратиращ крем-гел за тяло

Свръхлеката формула осигурява интензивна хидратация и подмладяване, благодарение на хиалуроновата киселина, която задържа вода до 1000x пъти теглото си.

⇒ Hydro Boost бързохидратиращ спрей за тяло

Осигурява незабавна хидратация на кожата. Идеален е и за мъже.

► Настъпващите промени с възрастта

С възрастта кожата губи естествената си еластичност, изтънява и това е една от причините да е дехидратирана.

Забрави за митовете!

Не е вярно, че притежателките на мазна кожа не се нуждаят от хидратация! Мазната кожа може да се дехидратира, особено след прекалено почистване.

Трикове, които ще съхранят кожата ти и тя ще бъде идеално хидратирана:

Освен да намалиш до минимум приема на кафе, алкохол, агресивен скраб за лице, вредна храна и седенето постоянно на климатик или условия, които крайно изсушават кожата ти, добре е да преминеш към козметика, която не съдържа спирт и други агресивни и предразполагащи към раздразнение съставки. В летните горещини е добре да си взимаш по-често душ и да използваш овлажнител за стаята, в която прекарваш по-голямата част от времето си.

Само така ще се наслаждаваш 100% на лятото. А и кожата ти – също.