Софи Търнър и Джо Джонас си разменят ролите

Софи Търнър, Джо Джонас, Дженифър Гарнър и други звезди станаха герои на известна приказка.

Софи Търнър, Джо Джонас, Дженифър Гарнър и други звезди станаха герои на известна приказка.

15 дубльора на известни актьори​, виж в галерията долу:

Галерия: 15 дубльора на известни актьори

Виж всички снимки

►►► Уау! Защо Дженифър Гарнър се разхожда с котката си

Ето какви са резултатите, когато рицарите на бял кон и красивите девици сменят места си.

Тези дни се появи в мрежата атрактивен видеоклип на нов необичаен „филм“, направен като част от благотворителна инициатива за платформата Quibi. Сюжетът е добре познат - историята от класическия холивудски филм "Принцесата булка". Изпълнението е далеч от оригинала (и на моменти в съвсем неочаквано). Софи Търнър е в ролята на спасителя, Джо Джонас - красивата девица в беда, Дженифър Гарнър - странна вещица, а Хю Джакман е в ролята на разказвача...

Режисьорът и автор на идеята за това пресъздаване на старата приказка е на Джейсън Райтман. Първите репетиции и снимките започват през март, а скоро публиката ще може да види това „карантинно“ дело.

"След като жителите на Калифорния бяха посъветвани да си стоят у дома, аз някак си се събудих една сутрин и осъзнах, че трябва да направя нещо стойностно. И си помислих - защо да не направя римейк на целия филм у дома? Започнах да се свързвам с актьорите като им задавах въпроса дали да готови да се включат, а отговорът беше достатъчно бърз и почти винаги положителен..." - споделя Райтман пред Vanity Fair.

Съдейки по първите трейлъри в социалните мрежи от новия филм на Джейсън, всички декори са създадени от самите актьори с импровизирани средства. Режисьорът на оригиналния филм "Принцесата булка" - Роб Райнер също участва в адаптацията.

Райтман обаче смята, че е добре преди да се гледа адаптацията, първо трябва да се запознаеш с оригинала - за да разбереш по-добре контекста.

Instagram.

, Quibi (@quibi)

Филмовата адаптация по едноименния роман на сценариста и писател Уилям Голдман на пръв поглед разказва класическата история на смел герой, който извършва много подвизи, за да спаси любимата си принцеса (изиграна от Робин Райт). Както обаче по-късно се оказва, самата дама на сърцето е в състояние да се грижи сама за себе си, а главният романтичен герой изобщо не е принц на бял кон. Настоящият римейк на филма е насочен към подпомагане на благотворителната световна централна хранителна банка, като приходите от филма ще отидат за храна на жертвите на пандемията на коронавирус.

Самата Дженифър Гарнър предизвика още повече вниманието върху адаптацията, като публикува част от филма в личния си Instagram профил.