Смартфоните причиняват бръчки

Специалистите дори имат специален термин за тях - „хайтек шия“.

 

Бръчки от смартфони!

Специалистите дори имат специален термин за тях - „хайтек шия“.

Не стига, че те правят антисоциална, понижават прага ти на внимание и като цяло могат да бъдат причислени към най-ужасните неща, случвали се на човечеството, телефоните вредят и по друг начин на здравето и щастието ти.

Тази седмица вестник Telegraph съобщи, че смартфоните и таблетите причиняват нов феномен на преждевременно остаряване, забавно наречен „хайтек шия“. Според дерматолозите, начинът, по който непрекъснато накланяш врат, за да погледнеш екрана (проверка на Фейсбук в градския транспорт, познато ли ти е?), сериозно уврежда кожата и води до отпускане, гънки и бръчки в областта на челюстта. Ами сега?

„Бръчките и отпускането на челюстта, и шията преди бяха присъщи за жените в средна възраст - обяснява дерматолог от болницата The London Clinic - „Но през последните 10 години, тези проблеми се появяват и при младото поколение“.

„Хайтек гънката“, която стои точно над ключицата се появява най-вече при жени между 18 и 39-годишна възраст, проверяващи телефоните си повече от 150 пъти дневно.

Неприятният факт едва ли ще спре хората да хвърлят поглед към смартфоните си по-често от необходимото. Така де, има време да се тревожиш за бръчки върху шията си! Сега е време да прочетеш някой смешен туит. И все пак, бъди малко по внимателна – старай се да правиш стречинг на шията от време на време и нанасяй от хидратанта си за лице и в тази деликатна област.