Слънцезащита и екобиология. Новият тандем!

NAOS постави акцент върху уникалния екобиологичен подход на компанията и ангажимента си към опазване на водните екосистеми.

NAOS постави акцент върху уникалния екобиологичен подход на компанията и ангажимента си към опазване на водните екосистеми.

На 19-ти април в „Атриум“ се състоя елегантен коктейл, на който екипът на NAOS България представи новостите в слънцезащитните си серии с фокус върху уникалния подход, залегнал в сърцето на компанията – екобиологията.

Екобиологията разглежда кожата като екосистема, постоянно взаимодействаща с външната среда. В основата на екобиологичната философия на NAOS е разбирането, че вместо кожата да бъде свръхтретирана с активни съставки, грижата за нея трябва да бъде в баланс с естествените й биологични процеси. Екобиологичният подход във формулирането на слънцезащитните продукти на марките на NAOS се фокусира върху избор на съставки, които да гарантират оптимална защита от UV лъчи, в комбинация с патенти за клетъчна защита, запазващи здравето и красотата на кожата под слънчевите лъчи.

Отговорността на NAOS към здравето разглежда не само кожата, но и здравето на човека и планетата. Ocean Care е ангажиментът на компанията за опазване на водните екосистеми, намалявайки негативния отпечатък на слънцезащитните продукти върху водните басейни. Подход в разработването и тестването на слънцезащитните формули на компанията, Ocean Care взема под внимание не само морските екосистеми, но и сладководните, като включва и строг подбор на съставките и изключването на водноразтворими слънцезащитни филтри.

В рамките на темата за слънцезащитата трите марки на NAOS (BIODERMA, ESTHEDERM и ETAT PUR) представиха своите новости и иновации. Най-младата марка в семейството на компанията – ETAT PUR, представи за пръв път в България линията "чиста слънцезащита". Слънцезащитните минерални флуиди SPF 30 и SPF 50+ са със 100% минерална, водоустойчива, висока и широкоспектърна защита от UVA и UVB лъчи, като едновременно с това омекотяват и подхранват кожата с растителни масла в перфектна хармония с естествените липиди на кожата.

Това лято ще бъде още по-красиво със слънцезащитните продукти на ESTHEDERM и новата звезда в портфолиото на марката - озаряваща слънцезащитна пудра, която съчетава свойствата на грим, слънцезащита и антиоксидантна грижа в едно. Новият продукт с универсален цвят мигновено изравнява тена, защитава по всяко време на деня и предпазва от фотостареене в дългосрочен план.

BIODERMA представи изцяло обновеното си слънцезащитно портфолио в серията Photoderm с новия патентован комплекс SUN ACTIVE DEFENSE. Технологията комбинира слънцезащитни филтри с биологична защита – ектоин и манитол, за да осигури допълнителна защита на кожата от вредното действие на UVA лъчите и да подсили естествените защитни сили на кожата под слънцето. Пигментациите на кожата марката адресира с новите формули на Photoderm M SPF 50+, наличен вече в 3 цвята за всеки тип кожа, и Photoderm SPOT-AGE SPF 50+ с интелигентен комплекс от активни съставки, които противодействат на появата на нови слънчеви петна и други признаци на фотостареене.

От компанията акцентираха, че грижата за кожата е не по-малко важна от грижата за тялото и ума, чрез благотворното въздействие на бягането – най-естественият за човека спорт, и поканиха всички дами на старта на четвъртото издание на единственото изцяло женско бягане BIODERMA Women’s Run.