След това никой не оцелява: Матю Пери за първи път разказва

За черния период в живота си, по-специално за борбата с наркоманията.

Преминал през може би най-ужасния период в живота си, актьорът гордо заявява, че вече е „здрав човек“.

© Getty Images

В началото на ноември холивудският актьор ще представи книгата си „Приятели, любовници и много ужасни неща“, в която споделя своята история на живота. В очакване на издаването на мемоарите си, Матю даде интервю за People.

Оказва се, че преди няколко години Пери е бил на ръба между живота и смъртта заради зависимост от силни обезболяващи. На 49 години се появили проблеми с дебелото му черво и той прекарва две седмици в кома. Тогава лекарите казват на близките на звездата, че шансът за оцеляване е минимален – 2%. За щастие Матю излиза от комата. След това той прекара пет месеца в болницата и използва колостомна торбичка още девет.

Матю Пери се раздели с годеницата си

Вижте повече

Матю Пери се раздели с годеницата си

Актьорът отново е сам.

„Поставиха ме на апарт ЕКМО (замества функциите на жизненоважни органи), която подържа работата на сърцето и белите дробове. След това никой не оцелява“, спомня си с ужас актьорът. Всъщност проблемите започват преди много години. Когато Матю получава роля в „Приятели“, той започна да развива алкохолна зависимост.

"Сезон 9 беше годината, в която бях трезвен през цялото време", признава Матю.

© Getty Images

„В известен смисъл можех да се справя. Но когато бях на 34, наистина имах много проблеми. Имаше години обаче, когато не употребявах. Сезон 9 беше годината, в която бях трезвен през цялото време. И познайте кой сезон бях номиниран за най-добър актьор? Помислих си: „Това трябва да ми говори нещо“, казва звездата в интервюто си.

Галерия: Най-великите целувки в историята на киното

Виж всички снимки