Скритите проблеми, които телефонът ти носи

И ти изобщо не подозираш!

 
 

И ти изобщо не подозираш!​

Със сигурност си чувала и чела, че мобилните устройства са доста вредни за организма ти, но това не означава, че си намалила прекараните часове пред екраните, нали?

Как флиртуват различните зодии онлайн, виж в галерията долу:

Галерия: Как флиртуват различните зодии онлайн

Виж всички снимки

►►► Върни контрола над мобилния си телефон

Затова ще ти припомним какви точно са опасностите от твърде дългото време, прекарано пред екрана на смартфона ти.

„Залепването“ в телефона най-малкото не е полезно: главата ти, гледаща екрана, е в принудително положение, а междупрешленните дискове, връзките и ставите в областта са претоваренив този момент. Това причинява синдром на „текстовия врат“: главоболие, умора, дискова херния, прищипани нерви и дори ускорява появата на двойна брадичка.

Налице е и "ефектът спусъков пръст“, за който е виновен телефонът ти. Научно доказано е, че прекомерната употреба на смартфон е свързана с поява на артрит в ставата на палеца, хронично напрежение в раменете и болка в горната част на шията, гърба, китките и ръцете. Процесът на държане на смартфон в ръка, включва хващането му основно с палеца и малкия пръст, като същевременно се напрягат вътрешните мускули на дланта. Експертите посочват, че ръцете се държат в неудобно положение, с изпънати пръсти, за да достигнеш до далечните клавиши и така се получава ефектът на „спусъка“ - сухожилията се уплътняват и възпаляват отвътре, а пръстът лека-полека започва да изглежда огънат в нормално положение.

Затова е важно да намалиш времето за телефона си, както и да правиш гимнастика, която да отпуска, разтяга и възстановява притока на кръв в цялото ти тяло.