Синът на Илон Мъск сменя фамилията и пола си

18-годишният Ксавие подаде официална молба за смяна на пола, като уточни, че иска да изостави известната фамилия на баща си и да вземе фамилията на майка си.

Илон със сина си X Æ A-12

От няколко дни Илон Мъск е на първите страници на чуждестранните таблоиди. Първо, милиардерът беше съден за популяризиране на „пирамида за криптовалута“. И сега стана известно, че един от синовете му е решил да смени пола си и да се откаже от общуване с родителя си.

Всички провали на Илон Мъск в един списък
Ден преди това 18-годишният Ксавие подаде официална молба за смяна на пола, като уточни, че иска да изостави известната фамилия на баща си и да вземе фамилията на майка си.

„Не живея с биологичния си баща от дълго време и не искам да бъда свързан с него по никакъв начин“, казва Ксавие в документи, получени от журналисти. Между другото, сега той иска да се казва Вивиан Уилсън.

Още като студент Илон Мъск срещта първата си съпруга Джъстин Уилсън. През 2000 г. двойката се жени и след 2 години им се ражда син, който умира 10 седмици по-късно по неизвестни причини. През 2004 г. Двамата решават да прибегнат до изкуствено оплождане и се раждат синовете им Грифин и Дамян. През 2006 г. отново с помощта на изкуствено оплождане Джъстин ражда тризнаци - Ксавие, Кай, Саксон. И така Илон става баща на петима сина. А през 2008 г. Илон и Джъстин се развеждат.