Шокиращата истина за любимите ни сладкиши

Лакомствата не се развалят

Сладкишите са непокътнати цели 19 години

Едно от най-трудните неща за хората желаещи да започнат да се хранят здравословно, е да се откажат от любимите си сладки и бисквити, които доскоро са купували в огромни количества. 

Галерия: 10 плода, които са бедни на захар

Виж всички снимки

Трудно се устоява на шоколадовите мъфини, малките кроасанчета и вафли. Е, психотерапевтът Мариса Пийрс е намерила перфектен начин, чрез който нагледно да покаже на хората защо тези готови сладки изкушения трябва изцяло да бъдат премахнати от менюто им. 

►►►Как да се отървеш от навика да преяждаш

От 19 години тя държи огромна кутия, в която е наредила някои от най-апетитните лакомства, като през цялото това време нито един от тях не е показал признаци, че е развален. Да, твърди са като камък, споделя Мариса, но на външен вид изглеждат сякаш току що са били извадени от кутията. 

Портокалът бързо се е развалил

Причината е, че за разлика от хората, бактериите не се доближават до тях и по този начин те не могат да се разделят. За справка, само в рамките на месец един портокал ще се покрие със зелена плесен и плодът ще изгние. Същото се случва и с хляба, ако не бъде изконсумиран в рамките на няколко дни. 

Галерия: Лесни, вкусни и здравословни парти идеи

Виж всички снимки

Именно с този експеримент Пийрс е решила да повлияе на клиентите си, които са с наднормено тегло, но не могат лесно да се лишат от пакетираните лакомства, които се продават по магазините. Проблемът в тези продукти не е само захарта, която е в големи количества, а и огромното количество подобрители и бои, които са използвани.