Широко затворени очи: еротичните сънища разказват

Няма начин да не са те навестявали... поне няколко пъти. На другия ден се събуждаш със странно усещане, нещо средно между учудване, гузност и тайно задоволство, и като един същински Фройд започваш да търсиш причините за съня в хипер развинтеното си либидо.

 
 

Няма начин да не са те навестявали... поне няколко пъти. На другия ден се събуждаш със странно усещане, нещо средно между учудване, гузност и тайно задоволство, и като един същински Фройд започваш да търсиш причините за съня в хипер развинтеното си либидо. Истината обаче е, че така наречените мокри сънища невинаги са свързани със секса.

10 неща, които незабавно трябва да махнеш от спалнята си: кои - виж в галерията долу

Галерия: 10 неща, които незабавно трябва да махнеш от...

Виж всички снимки

►►►Значението на шантавите любовни сънища

 

 

Какво се опитват да ти кажат еротичните сънища
Естествено, както се твърди в един съновник, “те са напълно здравословни и ти помагат да научиш повече за сексуалността си”. Но освен това често могат да бъдат и просто знак за някакви дилеми в живота ти без пряка връзка със спалнята, чието решение се опитваш да намериш в момента. Как да се научиш да ги тълкуваш правилно? Виж нашия смел анализ на най-често срещаните еротични фантазии насън! Плюс няколко най-невинни на пръв поглед „изсънувани“ предмети със скрит похотлив смисъл.

Секс пози според неговата зодия: ето ги в галерията долу

Галерия: Секс пози според неговата зодия

Виж всички снимки

Кого сънуваш?
(правилен отговор “Кой ли не”)

Влиятелен тип
Хм... май току-що преспа с шефа си
Не бързай да си вадиш изводи, че си тайно влюбена във въпросната личност, или че това е подсказка от съдбата, че в най-скоро време те чака крупна прее...вка в работата. Специално проучване, проведено на запад, установява, че този тип сънища се появяват по време на повишение или на някакъв голям професионален пробив. И според психолозите за тях си има напълно логично обяснение. Обикновено сънуваме личности, които по един или друг начин са ни направили силно впечатление. Така че ако в съня ти се появи някаква властова фигура, това е знак, че ти се възхищаваш на постигнатото от този човек и се стремиш да усвоиш неговата формула на успеха (а не да преспиш с него, за да напреднеш в кариерата!).

►►►Какво не знаеш за сънищата и кошмарите?

Накой човек от същия пол
Направила си го с жена?!
Това е една от тежките сутрини, в които животът изглежда още по-черен, отколкото ако си обърнала куп водки предната вечер, например. Защото започва да те гризе мисълта “дали не съм се упътила към еднопосочната лента”. И ако до този момент не си проверила нещата от чисто любопитство (което, разбира се, далеч не е нито задължително, нито строго препоръчително), започват да те измъчват съмнения дали цял живот досега не си била скрита последователка на Сафо и какво ще се прави оттук насетне?!
Преди да рисуваш апокалиптични картини и изводи обаче, виж това: според психолозите вероятността сексът насън с друга жена да е знак за хомосексуалност е много малка. Обикновено когато хетеросексуална жена има еротични сънища със същия пол, главна героиня в тях е дама, на която се възхищава. Тоест, в будно състояние ти не искаш тялото й, а изпитваш нещо като платонична тръпка към нея. И тъй като определено качество в нея те привлича, докато спиш подсъзнанието избира най-лесната метафора да изрази стремежа ти да се сближите (неслучайно интимност и близост са синоними) – секса.


Непознат
Наченки на нимфомания?!
Уви – а може би ура?, – не. Определено изпитваш сексуален глад, но той няма нищо общо с въпросното състояние – мечта на всеки мъж. (Впрочем за подобни въжделения е казано: “Повече сълзи се проливат за сбъднати молитви, отколкото за несбъднати”.) Но да се върнем на темата – тялото и мозъкът ти крещят една и съща дума “разнообразие”, защото твоят сексуален живот е престанал да те задоволява. И подсъзнанието ти, което пет пари не дава за конкретните обстоятелства – например, че си с този човек вече няколко години, обичаш го и имаш сериозни намерения това да остане така – ти подсказва най-простия изход от ситуацията: нов, по-отворен за нуждите ти партньор. Ако го послушаш веднага обаче, ще направиш голяма глупост. Понеже всяка връзка си има своите моменти на възход и падение в еротично отношение и освен това сексът наистина става все по-хубав с времето и изграденото доверие. В края на краищата вие двамата се познавате по-добре от когото и да било друг, а това е супер стабилна основа, на която да развихрите фантазиите си.

Известна личност
Е, как се представи снощи Джош Хартнет?
Има само едно по-хубаво нещо от това да се събудиш с усещане за... Джош Хартнет. И то е наистина да се събудиш до Джош Хартнет! Вероятността да направиш второто е доста малка и в момента огрява само Скарлет Йохансон, така че нека да видим какво значи нощната гореща визита на това сладурче в общия случай, тоест, в твоето + нашето легло.
Според една книжка на тема еротични сънища хората, които по принцип са сексуално активни, но по една или друга причина в даден период остават без секс – независимо дали е поради дълго отсъствие на партньора, раздяла и т. н. – често избират точно този звезден сценарий. И според по думите на специалистите това е най-нормалното нещо на земята, защото показва желанието ти за секс... А знаменитостта, която ти е слабост и която ти се присънва, просто влиза в съответната роля, за да онагледи максимално нещата. Все пак ако тези визити зачестят и включват половината Холивуд, си имай едно на ум, че те най-вероятно ти намекват, че си склонна към лек ексхибиционизъм (чудо голямо!).

►►►7 трика за добър сън

Най-добрият ти приятел
Стана тя, каквато стана...
И от днес вече го гледаш с други очи. Понеже явно през цялото време, докато сте се веселили и споделяли какво ли не, тайно в главата ти се е въртяла една коварна (далеч не приятелска) мисъл! Така де, иначе защо ще се явява в съня ти? И то на всичкото отгоре в не какъв да е сън, а в еротичен!
Преди да се шашнеш и да започнеш да се държиш като пън в негово присъствие, или още по-неприятно, да изтълкуваш сънувания сюжет буквално и да преминеш в настъпление, виж това. Според специалистите този тип сънища се явяват на хора, които са супер чувствителни и не се втурват към леглото, ако не са уверени в чувствата на другата страна. С една дума, ти търсиш доверие и нежност, не ти достигат грижите и вниманието в настоящата ти връзка, не си уверена в своите чувства или в тези на партньора си и личността на най-добрия ти приятел ти се присънва, за да ти донесе усещането за защитеност, сигурност и разбиране. P.S. Ако от известно време насам в напълно будно състояние откриваш, че искаш този човек да ти е нещо повече от най-добър приятел, случаят е доста, ама доста по-различен! Смело напред!

 Гаджето на приятелката ти
Ами сега? Тя или той?
И кого би избрала?... Всъщност това няма никакво значение, защото този инфарктен избор няма да ти се наложи. Понеже фактът, че гаджето на твоя приятелка се е появило във фриволните ти сънища, съвсем е означава, че подмолно искаш да й го задигнеш. Я си спомни наскоро да си била свидетел на адски мила сцена между нея и него? Нещо от сорта на това как той й е поднесъл цветя без повод, изненадал я е с любимата й песен – поздрав в дискотеката, или я е носил на ръце по улицата? Често сънищата ни вземат назаем впечатлили ни ситуации от живота на най-близките ни хора – роднините и приятелите, и на колегите, с които се виждаме всеки ден. Така че неочакваната поява на гаджето на приятелка в еротичните ти фантазии насън може да означава нещо супер безобидно. А именно, че той е демонстрирал някакви качества, които са те изненадали особено приятно. Толкова приятно, че ти се е приискало да бъдеш с някой спонтанен/ весел/внимателен/грижовен и т. н. като него, който да донесе повече силни усещания, вълнения, разбиране и смях в живота ти.

►►►Храните, които ти пречат да заспиш

Роднина
По дяволите, това е престъпно и подсъдно!

Без паника! Колкото и да не ти се вярва, положението със сексуалните ти предпочитания всъщност е под контрол! Оказва се, че болшинството от нас сънуват този тип сънища няколко пъти през живота си. Най-често – след като в ежедневието ни е влязла личност, която удивително напомня по нещо член на семейството. Например, ако брат ти те е дразнел много като дете и гаджето ти понастоящем непрекъснато го прави, има вероятност да сънуваш, че преспиваш с брат си, понеже двамата притежават една и съща характерна черта. Не обещахме, че обяснението ще е приятно, но поне е успокояващо в сравнение с желанието за кръвосмешение, нали? Какво да се прави, неведоми са пътищата на подсъзнанието...

Бившия
Да се върнеш или не?!
Да се събудиш с мисълта, че допреди малко си лежала в обятията на бившето си гадже (независимо дали до теб има някой друг, или не) не е една от най-комфортните ситуации в живота. Защото веднага започваш да се чудиш дали това не е знак, че раздялата ви е била грешка, да се питаш дали той не е бил истинската ти любов и няма да срещнеш друга такава, да си припомняш всичките ви хубави моменти и... И би ли престанала за момент да се оплиташ в чувствата си като пиле в кълчища, за да чуеш какво смятат по въпроса сексолози и психолози? В един минимален процент от случаите е възможно сънят да е буквален, тоест, докосването на този мъж да ти липсва и ти да искаш да го върнеш в живота си – било като любовник, било като гадже, – но в будно състояние да командироваш тази мисъл в девета глуха на душата си. В останалите 90% обаче истината е коренно различна. Според специалистите е напълно възможно да си преживяла чувствата си към въпросния човек, но да не си се справила изцяло с емоционалния багаж, който върви ръка за ръка с всяка раздяла. И чрез този сън съзнанието ти да ти напомня, че имаш все още нерешен докрай проблем. Друга възможна причина за съня е да се притесняваш доколко ти е предано настоящото ти гадже, или да се стряскаш от бързото/сериозното темпо, с което се развива връзката ви (неслучайно голяма част от нас сънуват бившите си гаджета тъкмо преди сватба). Или пък да ти е станало ужасно самотно и носталгично да си си припомнила идиличните моменти. Установи коя от всичките причини важи в твоя случай и погледни на съня като на предупредителен сигнал, че трябва да обърнеш внимание на проблема, за да не рискуваш да съсипеш настоящата или предстоящата си връзка.

Чанта
Шопингмания 1
Уви, сънищата с участието на този аксесоар не означават, че веднага след като се събудиш, трябва да пообиколиш магазините в търсене на любимия надпис “разпродажба”.
Според група сексолози, които явно притежават доста богато и доста разюздано въображение, този невинен предмет, попаднал в съня ти, става символ на интимните части на тялото ти. И по-точно, в него те виждат... ъъъ, цитирам, “недостиг на клиторална стимулация по време на половия акт.” Слава богу, свърши се с това обяснение!

Прическа
Beautyмания 1
Всякакъв вид занимание с и грижа за косата, които полагаш насън, ознавачат, че (изненада!) за теб мисълта и въображението са не по-маловажни ерогенни зони от тялото. И те се нуждаят от съответната стимулация. В този случай специалистите гарантират, че те очакват блестящи постижения в областта “прочит на еротична литература”, както и в опитите за писане в жанра на похотливите смс-и, и-мейли и т. н. до любимото същество. Кариера надали ще направиш, но поне ще се позабавляваш!

Дрехи
Шопингмания 2
Присъни ти се червената рокля, която видя на една витрина вчера, плюс супер ефектен син бански и поличката от последната колекция, дефилирала преди седмица по фешън канала? Уви, това отново не е пророчески сън, който ти нашепва, че ако носиш тези дрехи, ще бъдеш супер щастлива. Добрата новина в случая е, че за да бъдеш супер щастлива, не е нужно да пръскаш куп пари, а само да смениш поведението си във връзката и спалнята си. Защото според сексолозите дрехите в съня символизират ролите, които играем в интимните си отношения. Следователно, преобличането насън е знак, че подсъзнателно искаш да “облечеш” друг начин на поведение. А разсъбличането – че ти се иска да промениш привичното си амплоа на доминираща/ подчиняваща се страна.

Секс позите, които ти гарантират експлозивен оргазъм: в галерията долу

Галерия: Секс позите, които ти гарантират експлозивен оргазъм

Виж всички снимкиЖивотно
Бързо да обясним, преди пуританите да са ни одрали кожите!
Пухкавите животни са синоним на нежно докосване и пълно отпускане. Започни да галиш една котка и тя веднага ще запреде от удоволствие. Дали и ние не сме същински котки в този смисъл?... И така, ако в съня ти се е появил класически домашен любимец (тоест, крокодили и игуани се изключват), това значи, че ти се искат повече ласки и нежност. Нищо ново под слънцето, нали?

Вода
Накратко казано, моли се да е възможно най-бистра!
Защото това означава, че отношенията във връзката ти на този етап са напълно прозрачни, ясни, откровени и прекрасни. И обратно – колкото е по-мътна, толкова повече недомлъвки, съмнения и тайни са се натрупали помежду ви. Както сама можеш да се досетиш, това не обещава нищо добро.

Въздух
Да летиш насън е едно от най-прекрасните неща на света! Защото ти дава усещане за пълна свобода и независимост! Ако попиташ тълкувателите на сънища (е, добре де, психолозите) какво е да летиш, те ще ти обяснят, че това е опит да избягаш от натрупани проблеми от миналото, които ти пречат да продължиш напред, както и че не ти достига самоувереност. Впрочем ако попиташ парапланеристите, те ще ти кажат, че наяве е още по-хубаво!