Серена Уилямс: „Раждането беше кошмар“

Тенисистката в интервю за Vogue.

Серена Уилямс отново е на тенис корта, но преди това пътят бе дълъг и лъкатушещ. 

Във февруарския брой на Vogue звездата от женския тенис разказва за раждането на дъщеря си Алексис Олимпия, с която е на първа страница на списанието. 

Момиченцето се роди на 1 септември 2017 г. Серена Уилямс имаше сравнително спокойна бременност, но самото раждане не протече така лесно. Тя трябваше спешно да роди с цезарово сечение, защото сърдечната дейност на бебето по време на контракциите е била много слаба. Операцията минала добре, съпругът на тенисистката Алексис Оханян е прерязал пъпната връв и малката Олимпия е била поставена на гърдите на майка си за първата си среща. “Това чувство е невероятно, но след това всичко се обърка”, споделя 36-годишната майка пред американското списание. 

Докато се възстановявала в болницата от операцията, изведнъж тя почувствала, че не може да диша. Веднага помислила, че има белодробна емболия, защото Серена Уилямс много добре познава симптомите на тази болест.

►►► 15 неща, които никой не ти казва за раждането

Тя вече е боледувала през 2011 г. Затова веднага настояла пред лекарите да мине през скенер. Лекарите обаче сметнали, че всичките тези симптоми са заради обезболяващите лекарства, които тя взима и че си въобразява. Въпреки това решават да изпълнят молбата й... и диагнозата е вярна. Серена Уилямс наистина страда от белодробна емболия.

“Казах им: слушайте доктор Уилямс”, разказва още тенисистката. Но това не е краят. Заради острата кашлица, раната от секциото се отваря и младата майка отново трябва да отиде в операционната. По време на операцията лекарите констатират, че тя има и хематом в корема. Предприемат необходимите мерки и резултатът е: Серена Уилямс остава няколко седмици на легло. Днес вече тя се чувства много добре и отново излезе на корта. 

Тя споделя, че въпреки това, че е изкушена от идеята да се оттегли и да последва съпруга си Алексис Оханян в Сан Франциско и да бъде “просто майка”, Серена уточнява, че няма да стане изведнъж. “Подразбира се, без да го казвам, но наистина искам да спечеля още титли на Големия шлем”, уточнява тя. В своя актив Серена има 23 титли, но иска да стигне до 25, за да надмине австралийската си колежка Маргарет Смит Корт и да стане най-голямата спортистка в света. 

“Мисля, че детето ще ми помогне. Когато бях нервна губех мачовете, сега имам чувството, че всички грижи изчезнаха с раждането на Олимпия. Мисълта, че това прекрасно бебе ме чака вкъщи, ме кара да мисля, че нямам нужда от толкова много мачовете. Нямам нужда от пари, от титли и престиж. Искам ги, но нямам нужда. Това е ново, различно чувство за мен”, казва в заключение най-голямата тенисистка.

Източник: бгнес