Селена Гомес: Чувствах се луда

28-годишната Селена Гомес говори открито пред феновете за паническите атаки и продължителната депресия, от която страда.

28-годишната Селена Гомес говори открито пред феновете за паническите атаки и продължителната депресия, от която страда.

15 пъти, когато косата на Селена Гомес е изглеждала ослепително - виж в галерията долу

Галерия: 15 пъти, когато косата на Селена Гомес е...

Виж всички снимки

►►►Годеникът на Деми Ловато предлагал и на Селена Гомес

Тази седмица певицата за пореден път засегна темата за психичното здраве. Звездата призна, че е страдала дълго време поради факта, че лекарите не са могли да й поставят правилната диагноза. Едва след известно време тя разбира, че има биполярно разстройство.

„Тази тема ми е много близка. Винаги съм била откровена по отношение на психичното си здраве, така че не се поколебах да го споделя с вас. Знам, че на много хора с подобни проблеми се слага клеймо, а те самите дори не знаят диагнозата си. Това е много разочароващо, защото в моменти, като този, осъзнаваш колко си самотен. Чувстваш се луд и се питаш: „Защо другите хора не изпитват това, което чувствам аз?“, сподели Селена.

►►►Селена Гомес: Болна съм

Гомес също насърчи феновете си да се отнесат сериозно към психичното здраве и призна, че й е било много трудно да се справи с проблемите си през периода на самоизолация. Звездата благодари и на цялото си семейство и приятелите си, които й помогнаха да премине достойно през този труден период.

„Сърцето ми е разбито, защото всъщност не знам как да намеря думите. Искам само да кажа, че нямаше да преживея всичко това без семейството и приятелите си. Мисля, че комуникацията и връзката с близки хора е това, което ми помага да остана здрава. Аз също много обичам да се разхождам, да прекарвам време сред природата. Звучи доста банално, но наистина работи“, каза Гомес за трудностите, с които се е сблъсквала през карантината.

Преди ден Селена обяви и стартирането на собствената си козметична линия Rare Beauty. В интервю за Cosmopolitan Гомес каза, че вдъхновението за този проект е дошло, след като миналата година тя е напълняла и това е провокирало нападки от хейтъри заради фигурата й.

Селена напълня заради лекарствата, с които се бореше с лупуса, но по това време никой от феновете й не знаеше каква е истинската причина за силните промени във външния й вид.

„Станах много несигурна. Теглото ми често варираше, така че бързо трябваше да си сложа дебела черупка, за да се предпазя от атаките на недоброжелателите. Отвратително е. Затова исках да превърна марката си в общност за начин на живот, да изляза извън рамките на грима и да ви покажа как смятам, че трябва да се живее. Не става въпрос само за грим, а за връзката, която създаваме с него“, обясни посланието на марката си Гомес.

Именно заради лупуса певицата трябваше да се подложи на бъбречна трансплантация през 2017 година. Органът за трансплантация е даден на Селена от нейната близка приятелка - американската актриса Франсия Райса.