Сексуалният живот – по-добър след 40-годишна възраст

Научно доказано е – сексът става по-добър с възрастта.

© iStock

За тези от вас, които си мислят, че хората над 40 и 50-годишна възраст правят секс рядко и безстрастно, имаме добра новина – точно обратното е.

Ново проучване, проведено сред 2400 човека на възраст между 40 и 59 години в Канада показва, че не само двойките на средна възраст си правят секс съвсем редовно, но са по-склонни да експериментират в това отношение. Да, ако смяташ, че през 20-те си години правиш най-горещия, шантав и невероятен секс, много вероятно е да грешиш. Добрите времена тепърва предстоят.

Галерия: Секс пози според неговата зодия

Виж всички снимки

Изследването на учените от Университета в Гелф и канадския Съвет по сексуална информираност и образование (SIECCAN) и спонсорирано от известна марка презервативи обръща внимание именно на групата на 40-59-годишните, тъй като те са първото поколение, израснало през сексуалната революция. Целта била да се види как са пораснали хората, станали свидетели на „свободната любов“ и как се се оформили възприятията им спрямо сексуалните контакти.

►►► Виж тук страхотни секс тайни от тайландски масажистки!

„Това са били времената, в които обществото става много по-либерално спрямо сексуалността. Тогава сексът започва да се възприема като акт, доставящ удоволствие“, обяснява Алекс Макей, изпълнителен директор на SIECCAN.

Резултатите говорят сами: 63% от участниците са казали, че са по-заинтересовани да пробват нови неща, за да повишат удоволствието си, в сравнение с преди 10 години.

Доказано е – недей да очакваш, че след определена възраст сексуалният ти живот ще достигне плато на развитие, а единствената поза, която ще те интересува ще е мисионерската. Ако предишното поколение е толкова запалено по сексуалните експерименти, само може да си представим какви горещи неща ще открием ние в леглото ние след 10 или 20 години.