Сексът не е тренировка, но кой каза, че трябва да бъде?

Поставихме пулсомер на 12 жени, за да разберем колко калории действително „изгарят“ по време на секс.

Ооо, какво се случва тук?

© iStock

Много хора, в това число и аз (човекът, пишещ за секс по цял ден), а и доста приятели, с които използваме всяка възможност, за да говорим по темата, са на мнението, че между секса и тренировката няма особена разлика. И това изглежда някак логично, като се има предвид, че правенето му изгаря повече калории, отколкото да седиш на дивана и да гледаш филм. Дори да лежиш неподвижно в леглото около десет минути в мисионерска поза, пак ще изгориш повече (кажи, ако смяташ, че грешим).

Тестваните

Дузина страхотни момичета, в това число – колеги и приятели (защото това е животът на най-добрите приятели на Cosmo).

Методологията

Доброволците ни носиха пулсомер, прикрепен около гърдите, всеки път, когато правят секс: в различни пози – веднъж в мисионерска, веднъж в кучешка, нежната половинка отгоре… (Aко съм научил нещо от шести клас, то това е, че трябва да имаш последователни и променливи величини, за да създаваш основни статистически графики, и следователно да проведеш успешен сексперимент. Благодаря ви, госпожо Томпсън!)

Резултати

Нашето кротко, но сериозно проучване установи, че сексът е хубав (добре де, че е хубаво да се прави секс и само секс!) И кои пози ще се отразят добре за целите на твоята тренировка? (Честно!) Няма толкова значение в каква поза ще си доставяте удоволствие, важното е да ви е хубаво!

Откровено казано, все пак, може би времето за фитнес и времето за секс преживявания е най-добре да се разграничи. Кой би искал да прави лицеви опори, докато половинката му лежи отдолу? (Не и cosmo момичетата). А и има толкова други важни предимства, които трябва да разгледаме: освобождаване от стреса, емоционална връзка, допир, усещане…

Така че, ако си толкова добра в мултитаскинга (като например, да си сложиш очна линия, докато чакаш на светофар, значи все пак е добре да мислиш за секса и фитнеса като за два различни вида потни занимания

6 причини да кажеш "да" на мисионерската поза

Вижте повече

6 причини да кажеш "да" на мисионерската поза

Колкото и странно да звучи, класическата мисионерска поза е една от любимите на мъжете. Ние ще ти разкрием кои са най-големите ѝ предимства.

1,71 е средното количество изгорени калории в минута, когато момичето е отгоре

1,85 е средното количество изгорени калории в минута по време на мисионерска или кучешка поза.

© iStock

Галерия: Секс пози за смели и разкрепостени двойки

Виж всички снимки