Секс за цяло тяло: открий твоите "Ох!" зони

Тялото ти е страна на чудесата...що се отнася до възможностите за кулминация!

 
 

Тялото ти е страна на чудесата...що се отнася до възможностите за кулминация!

То крие множество нервни окончания, които при докосване изпращат сигнали до твоя мозък и водят до възбуда. Когато умът ти вече е на секси вълна, а партньорът прокарва пръсти по някоя гореща точка, това е способно да предизвика земетресение там долу. „Известно е, че правилното стимулиране на врата и пръстите на краката може да доведе жените до оргазъм“, казва Кийт Бланшард, който проучва темата за новата си книга „Всичко е в главата ти“. Нека следващите редове бъдат наръчникът за преоткриване на твоите Ох-зони.

Виж коя секс поза ти подхожда според зодията (снимки долу):

Галерия: Коя секс поза ти подхожда най-добре според хороскопа

Виж всички снимки

Легенда на твоето удоволствие

Пълен потенциал

Ерогенна зона:

Дупе

Дупето ти разполага с множество сетивни нервни окончания, за да бъде тази зона главен секси център, но и доста чувствителен. Действай внимателно: започни бавно, упражнявай това, което ти е приятно, и използвай много лубрикант, когато поставяш там каквото и да е (анусът не се овлажнява сам, както вагината).

Ходила

Не действа при всички, но масажът на стъпалата или леко смукване на пръстите може да активира мозъчна зона, близка до участъка, свързан с допира до гениталиите. Това обяснява защо някои хора се възбуждат от потъркване на крака един в друг! Помоли партньора си да разтрие ходилата ти, за да разбереш дали ти е приятно.

Зад коленете

Често пренебрегвана, задната част на коленете ти обича леки целувки и погалване. Тази зона също е податлива на гъдел, така че внимавай с резките движения!

►►►Пълен списък на неговите летни секс фантазии

Уретра

Заради формата си клиторът обгражда три страни на уретрата (там, откъдето пишкаш... Но не, няма да наречем това пишгазъм). На практика докосването там също се брои за кулминация, но контактът е ­­ по-­скоро непряк – две трети от жените предпочитат това.

Клитор

Клиторът е дом за 8000 сетивни нервни частици, който във формата на ядец се простира от срамните ти устни по вътрешното продължение на гениталиите. Така той се превръща в меката на разтърсващите женски оргазми. Пробвай движения отгоре-надолу върху външната зона на клитора, с пръсти или с вибратор, във формата на куршум, както и чрез индиректно стимулиране с потриване на срамните устни.

Цервикс

Цервиксът (на върха на вагиналния канал, близо до отвора на уретрата) е гореща точка заради съседството с черепномозъчния нерв – пътека, която отвежда информация до мозъка, която има вероятност да те доведе до наситен оргазъм. Ако твоят човек не може да стигне тази зона (средно дългият вагинален канал е 9,4 см, но се удължава при възбуда), опитай с вибратор за вътрешна стимулация.

Вагина

При секса с проникване се достига до твоята G-точка, зона с формата на монета върху горната стена на вагиналния канал. Тъй като тя е снабдена с нервни окончания, според скорошно проучване само 18% от жените казват, че са достигали оргазъм само при проникване, по време на любовната игра партньорът ти може да масажира тази точка с показалец (движение „Ела тук!“), докато ти притискаш леко корема си за „О!“ завършек.

►►►5 неща, които ще подобрят сексуалния ти живот

Гръден кош

Може да звучи странно, но духовните гурута вярват, че достигането до енергията в твоя „сърдечен център“ по средата на гръдния кош (различен от разположението на сърцето) води до усещане за освобождаване. По време на секс преминавай с докосвания от вулвата към гръдния си кош и, вдишвайки, си представи, че преместваш енергията от гениталиите към гърдите си, докато тя не се натрупа и освободи с връхлитащо удоволствие в гръдната зона. Това може да допринесе за по-дълбока емоционална връзка с партньора.

Ядро

При проучване 10% от жените споделят, че са усещали дълбока вътрешна кулминация по време на тренировки (сред най-срещаните са коремни упражнения, катерене и вдигане на тежести). Когато спортуваш, кръвообращението в цялото ти тяло се ускорява, но някои движения могат да активират мускулите на тазовото дъно, които се свиват при оргазъм.

Китки

Заради тънката кожа от вътрешната страна на китките, където се усеща пулсът, при някои този участък е особено чувствителен. Накарай партньора си да ги целуне нежно или да завърже шал около тях по време на любовната игра.

Странична част на гърдите

Според изследване тя може да понесе малко повече натиск, за разлика от суперчувствителните ти зърна. Побери в ръка една от тях при следващото си соло изпълнение или накарай своя човек да ги разтрие с масажно масло.

Зърна

При леко извиване или смукване зърната ти настръхват и изпращат сигнали до същата част на мозъка, която се активира и при генитална стимулация. Играта с тях може да предизвика и свивания на матката, които помагат да достигнеш върха.

Шия

В скорошно проучване жени определят задната част на врата като ерогенна зона с повече потенциал, отколкото гърдите. (Мъжете също смятат тила за секси.) Покани половинката си да те погали по шията, а после редувайте леко смукване с целувки.

Уши

Между долната месеста част на ухото и върха му се намира вдлъбнатата част на ушната мида. Докосването є предизвиква тръпки, а ако някой близне месестата зона, това може да те накара да поискаш език и на други места.

Устни

Докато малка част от жените твърдят,
че са стигали до оргазъм, докато са правили орална любов (какви са тези еднорози?), всъщност устните са наистина една от
най-чувствителните зони с голяма концентрация на нерви. За повече възбуда заложи на разнообразие, като с партньора редувате бързи и чести целувки с прокарване на език по устните един на друг.

Мозък

Секси фантазиите активират мозъчната зона, отговаряща за оргазма, и изпращат възбуждащ окситоцин по цялото тяло. Затова експертите казват, че мозъкът е най-големият секс орган – причината някои жени да достигат връхна точка само чрез мисъл, а 37% – насън.

Пръсти на ръцете

Нервночувствителните им възглавнички ще бъдат използвани в твоя полза, ако партньорът ти ги смуче нежно. Може също да притиснеш своите срещу неговите, за да се засили свързването помежду ви.

73 процента от жените споделят, че стимулацията на клитора по време на полов акт е нужна или за оргазъм, или за още по-добър финал. Комбинацията от стимулация на G- и C-точката е известна като смесен оргазъм. Постарай се за такъв, като се заиграеш с клитора си при мисионерска.