Секс въпросите, на които търсиш отговор

Ти питаш, ние отговаряме!

 
 

Ти питаш, ние отговаряме!

Виж какви са секс навиците на различните зодии в галерията долу:

Галерия: Секс навиците на различните зодии

Виж всички снимки

В: Понякога моите оргазми са много интензивни. Но друг път са като пърхане на пеперуда. Защо става така?

О: Защото животът е несправедлив. Шегуваме се. Всичко, от възрастта ти, до мускулните контракции и настройката ти на мислене може да повлияе на силата на оргазмите ти“, обяснява д-р Деби Хербеник, изследовател по сексуални теми в Kinsey Institute и автор на Sex Made Easy. Хербеник препоръчва да си фантазираш за нещо секси дори преди да започнеш да целуваш гаджето си. Така, когато преминеш към секса вече ще си загряла, мускулите ти ще са напрегнати и това ще направи оргазмът ти още по-интензивен. Освен това, експериментирай с дълбоко дишане – повече кислород към мозъка, може да доведе до по-силни оргазми.

В: Чувствам се тъжна след секс. Това нормално ли е?

O: Според австралийско прочуване от 2011 година, една на три жени е изпитвала депресия след секс поне веднъж в живота си, като 10% признават, че се чувстват тъжни „често или почти винаги“ след секс. Експертите работят, за да установят причината, въпреки че според една теория някои жени може да са биологично предразположени към депресия-след-секс. Междувременно се увери, че се чувстваш добре с мъжете, които спиш и опитайте да си създадете някакъв ритуал след секс, който да те зарежда, като гушкане или гледане на романтични комедии.

►►►Рецепта за пълното ти сексуално щастие

В: Гаджето ми казва, че през седмицата е твърде стресиран за секс. Но не е ли сексът всъщност начин да се справим със стреса?

О: Така е, казва д-р Иън Кернер, автор на She Comes First. Но освен това стресът забавя и либидото. За да не пропускате съвсем това забавление през седмицата, пробвайте с „бързо чукане“. Вероятно той се притеснява, че цялата тази подготовка около секса – романтиката, предиграта и т.н. - ще продължи твърде дълго. Когато от време на време му предлагаш да го правите набързо това ще му докаже, че не е необходимо сексът да продължава с часове. Ако той въпреки това се дърпа, тогава го направи сама. Зачети някой романтичен роман или опитай нова секс играчка. Така времето до уикенда (когато ще искаш реванш) ще мине по-бързо.

Какво обича той да правя с топките му, но не смее да ми каже?

O: Действай деликатно, казва сексологът Джейми Уаксман, автор на Hot Sex. Първо, хвани скъпоценностите му в едната ръка, докато движиш нагоре и надолу другата по ствола на пениса му. Когато се възбуди, той ще може да издържи на повече натиск. Опитай да притискаш нежно или да масажираш топките му с дланта на ръката си, докато си върху него. Сега, след там долу и хвани топките му... за топките!

Виж секс позите за смели и разкрепостени двойки в галерията долу:

Галерия: Секс пози за смели и разкрепостени двойки

Виж всички снимки

В. На мъжът, с когото излизам, му трябва страшно дълго време, за да свърши. Какво означава това?

О. Първо, да изясним какво е „страшно дълго време”. Ако 15 минути ти се струват като вечност, съжалявам, че трябва да го кажа, но просто правите скучен секс. Така че го разнообрази малко! Но ако на него често му трябват повече от 30 минути, навярно нещо става в главата му – защото голяма част от секса всъщност е в мозъка. За да повдигнеш въпроса, без да предизвикаш в него желание да иде и да се скрие в някоя дупка, го попитай небрежно, докато си приказвате след секс: „Забелязвам, че ти отнема доста време да свършиш. Винаги ли си така? Или има някакъв проблем между нас?”. Въпросът ти може да постави началото на диалог и да го накара да се отпусне. Но ако продължава да отнема доста време, за да стигне до оргазъм и той не е наясно с причината, трябва да отиде на лекар.

В. Как се сменят гладко пози по време на секс?

О. Основното е да подбереш секс пози, които правят превключването колкото е възможно по-лесно – препоръчвам три варианта. Първо, от мисионерска към жената отгоре. Преплети краката си в неговите, после нека той те издърпа и обърне. След това опитайте обратно, от момичето отгоре към мисионерска. Нека те хване през кръста, след което се прегърнете здраво, докато се обръщате. Трето, от странична преминете в кучешката. Когато ти си малката лъжичка, се обърни по корем, като той застава на четири крака и влиза в теб отзад.

В. Не мога да свърша бързо. Какво да го накарам да направи?

О. В този случай ти си ключовото парче от пъзела. Ти трябва да разбереш какво ти харесва, преди още да скочиш в неговото легло. Поиграй си, за да видиш какво ти харесва. Бавни ласки върху клитора ти? Вибратор? Фантазия? След като откриеш какво те кара да се възбуждаш, му го кажи. Или ако секс приказките не са ти силната страна (не се притеснявай, това не е за всеки), покажи на ръцете му къде да те галят. Забележка: само не забравяй да се насладиш на момента. Ако мислиш прекалено много за оргазма си, това може да навреди на сексуалния ти отклик и да ти попречи още повече.

В. Моят приятел иска да свърши върху лицето ми. Как изобщо да му отговоря?

О. Ако искаш да го оставиш да го направи, давай. Но ако, съвсем разбираемо, не си особено ентусиазирана, попитай го защо иска това. По този начин поне се опитваш да проумееш логиката му... което винаги е добре. Ако той каже, че го иска, защото е секси, предложи му да свърши върху гърдите ти (пак е секси, но не толкова неприятно). Ако му харесва да доминира, опитай игра на лекар и пациент. Но не се чувствай принудена да му предлагаш лицето си за такава дейност. Малко е прекалено.