Секс след раздяла: 4 важни въпроса, които да си зададеш за новата връзка

Ако си се разделила с партньора си след дълга връзка и изобщо не знаеш как да организираш личния си - включително и интимен - живот сега, това е нормално. Експертите споделят какви въпроси трябва да си зададеш, за да разбереш как да продължиш.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

1. Готова ли съм за нови срещи?

Няма определено време за изчакване след раздяла. Ако се окаже внезапна, вероятно ще ти отнеме няколко месеца или повече, отколкото когато знаеш, че отноошенията ви отдавна издишат. Помисли дали смяташ себе си за достойна за любов, за желана, дали си сериозна. Можеш ли да отидещ на среща и да не говориш за минали грешки? Как ще понесеш евентуално отхвърляне от страна на мъжа от следващата среща?

2. Искам ли да правя секс с нов партньор?

Много хора след раздяла се нуждаят от нови усещания. Това е много добро решение. Но все пак помисли дали имаш нужда от секс само за удоволствие или той означава повече за теб. Ще се опиташ ли да изградиш отношения не само в интимния си живот?

Какво наистина го вълнува в леглото

Вижте повече

Какво наистина го вълнува в леглото

4 съвсем неочаквани факта!

3. Колко време ще отнеме преди да стигнете до секс?

Може да искаш да си легнеш с него още на първата среща или може би ще изчакаш няколко месеца? Като се има предвид, че всичко е по взаимно съгласие, няма особено значение кога се случва сексът. Освен ако, разбира се, това не е единственото нещо, което той очаква от теб! Каквото и да е - не забравяй, че най-важното е да се пазиш: определено нямаш нужда от болести и нежелана бременност.

4. Как да се справиш с лошия секс?

Много мъже изпитват проблеми по време на първия си сексуален контакс с нов партньор - от еректилна дисфункция до ранна еякулация. Не трябва незабавно да смяташ, че това си е неговото нормално поведение, ако той не е предупредил за това предварително. Ако и двамата сте много притеснени от възникването на евентуална такава ситуация, по-добре е да изчакате със секса.