Секс позитивизъм

Какво е „секс позитивизъм“ и защо е важен?!

 
 

Сексът има специално място в графата на темите табу (така е било, така и ще бъде). Той винаги е обвиняван в нещо - че се прекалява с него, че малко се прави, че е прекалено страстен, че е крайно скучен и монотонен и много, много други неща...

Като се замислиш, сексът сам по себе си е страхотна идея и няма нужда от целия негативизъм, който се сипе по негов адрес. И постепенно от тема табу, се превръща в нормална тема на разговор.

Твоят възбуждащ хороскоп на секс играчките, виж в галерията по-долу:

Галерия: Твоят възбуждащ хороскоп на секс играчките

Виж всички снимки

►►► Мъже отговарят на твоите секс въпроси

Какво означава "секс позитивизмът" - разказват жените.

     1. Няма значение количеството секс

„За мен сексът е това, което ме кара да се чувствам по-добре. И няма значение дали има много от него, малко, или „достатъчно“. Някои хора смятат, че сексът е постоянна практика, но изобщо не е така! Просто не смятам секса за повод за осъждане или вина... това е всичко“ - Карина, 26 г.

 

     2. Приеми ме такава, каквато съм

„За мен сексуалния позитивизъм е пълната липса на тревожност за тялото ми. Имам белези, които ме караха да се срамувам от събличането ми гола. Сега вече не съм срамежлива. Освен това се притеснявах, че не получавам оргазъм и дори го имитирах. Вече знам точно колко време ми трябва и половинката ми трябва да се примири с това“ - Диана, 27 г.

     3. Сексът с грижа и взаимно познание е знак за сила

„Знам, че моите сексуални приключения ще бъдат приятни и безопасни, грижим се един за друг и се забавляваме чудесно“ - Юлия, 21 г.

   

     4. Не можеш да обвиняваш никого за различните си предпочитания

„Да бъдеш сексуално позитивен означава да подкрепяш хората в техния избор (какъвто и да е той!) Всеки е свободен да прави секс с когото си поиска или изобщо да не прави нищо. И не можеш да обвиняваш останалите, че не обичат да експериментират“ - Полина, 30 г.

 

     5. Можеш и трябва да говориш за секс

„За мен секс позитивизмът е възможност открито да се обсъжда интимния живот. Няма значение дали се самозадоволяваш, правиш секс с половинката си или правиш групов секс, важно е да можеш да говориш открито за това, особено след като сексът е доста сериозна част от живота на много, много хора“ - Ивана, 26 г.