Секс играчките: търсенето им през карантината удари тавана

Търсенето на секс играчки рязко нарасна, след като хората се настаниха удобно по домовете си по време на карантината.

Търсенето на секс играчки рязко нарасна, след като хората се настаниха удобно по домовете си по време на карантината.

Твоят възбуждащ хороскоп на секс играчките - ето го в галерията долу

Галерия: Твоят възбуждащ хороскоп на секс играчките

Виж всички снимки

►►►7 саморъчни секс играчки, безопасни за употреба

Да, секс магазините отчитат неимоверен ръст в търсенето на този вид аксесоари. След като Холандското правителство помоли хората да си останат вкъщи, колкото е възможно повече, заради епидемията от коронавирус, компаниите за забавление на възрастни забелязаха огромен ръст в търсенето на секс играчки. EDC Retail, копанията майка на интернет магазините EasyToys и Pabo.nl, съобщи, че търсенето се е удвоило през последните три седмици.

EDC Retail обяви, че значително се е увеличила продажбата на презервативи, вибратори и лубриканти през последните няколко седмици. Търсенето на други секс играчки, като силиконови секс кукли, също отбелязва възход. Дори, за да се справи с нарастването на търсенето, EDC Retail е трябвало да наеме допълнително 40 служители.

Изпълнителният директор на EDC, Ерик Идема, споделя, че средно те имат около две хиляди повече поръчки на ден. „Обикновено наблюдаваме спад в разходите през март и април. Сега виждаме среден ръст на оборота от 94%. През един от дните той беше дори 162%.“ Имахме дори опасения, че секс играчките, с които разполагаме, няма да стигнат за всички клиенти, когато производството в Китай почти спря заради коронавируса. Но, слава богу, производството се възобнови и сега можем да задоволим всички нужди."