Секс грехове, които смачкват сексуалния ти живот

Малките тайни могат да смачкат сексуалния ти живот - включително и любовта!

 

Малките тайни могат да смачкат сексуалния ти живот - включително и любовта!

Повечето от нас имат таен сексуален грях, който може да ни попречи да достигнем пълно удоволствие и да разгърнем потенциала си - дали ще е някоя част от тялото ни, която ни дразни, или еднообразието в секса, но понякога сме прекалено мързеливи, за да се справим с проблема един път завинаги. Чети нататък, за да откриеш как да премахнеш тези дразнещи схващания.

Виж коя възбуждащата секс играчка да си купиш според зодията ти в галерията долу:

Галерия: Твоят възбуждащ хороскоп на секс играчките

Виж всички снимкиПроблемът:

Ти си мързелива и егоистична крава (ОК, не точно с тези думи, но там някъде...)

Симптомите:

Да попаднеш в лапите на скучното ежедневие е типично за хората с дълготрайни връзки. Един път научили как да удоволетворяваме партньора си, става адски лесно да го караме да се чувства на седмото небе всеки път. Но да си мързелив или още по-лошо – егоистичен сексуален партньор, е много опасно отношение, защото може да се преведе като: „Мисля, че вече не си струваш усилията”. Ако гаджето ти разсъждава така, той също много лесно може да изпадне в подобно непукистко настроение, което да стане причина за края на съвместния ви сексуален живот.

Решението:

Ако, казано по-научно, се опиташ да „оптимизираш либидото” си, тоест, просто да се опиташ да „живнеш” в леглото със старото гадже, най-напред трябва да разбереш защо се е стигнало до този застой. Замисли се за всички неща, които оказват негативно влияние върху желанието ти за секс и ги преодолей – физически или емоционално. Ако някой от вас е започнал да чувства негодувание към другия по каквато и да е причина, е добре да седнете и да го обсъдите. Или ако просто вечер се чувстваш уморена, се опитай да се разберете да си легнете по-рано, за да имате повече време заедно, а и повече енергия за секс. Естествено винаги можеш да пробваш нещо ново, като използването на някоя шантава секс играчка. Може никога да не започнете да се връзвате с копринени шалове, но идеята, че си се замислила и си ги купила, за него ще е знак, че не си безразлична към секса, който правите.Проблемът:

Само Той е важен

Симптомите:

Умираш за сън, но на него му се прави секс, така че ти слагаш жартиерите. Той не ти е правил френска от векове, но всичко изглежда така сякаш непрекъснато си му в скута. И винаги свършва пръв. Всъщност щом той е задоволен, ти се чувстваш сякаш си свършила добра работа и всичко под чаршафите е перфектно.

►►►Бързо, върни си желанието за секс!

Решението:

Да мислиш винаги за неговото удоволствие преди своето е безумно, а и те кара да изглеждаш несигурна. Да не би да се страхуваш, че ако не задоволяваш ежедневно гаджето си, той ще те изостави? Или че не заслужаваш удоволствие? Ако признаваш пред себе си, че е така, то трябва да се научиш да обичаш себе си сексуално и да започнеш да удоволетворяваш нуждите си. Освен това вгледай се добре в момчето до теб и ако той все още не смята, че хубавият секс е свързан с участието на двама ви, дори и след като му споделиш желанията си, не се занимавай с него. Поработи върху самочувствието си и потърси мъж, който може да дава толкова, колкото и получава. Съвсем естествено е и жените да имат сексуални желания. Сексът е нормален човешки акт.

Проблемът:

Все още страдаш по бившия си

Симптомите:

Сравняваш всеки следващ мъж с бившето си гадже и не вярваш, че някой може да те обича толкова, колкото те е обичал той - толкова много, че дори не даваш шанс на някой друг да се пробва.

Решението:

Ако все още страдаш по бившия, значи не живееш в момента и не можеш да се отдадеш и да се забавляваш с новия си партньор. Ти просто сравняваш идеализираното си минало с реалността – две напълно несъвместими неща. Не се напрягай. Остави да мине малко време между връзките, за да се успокоят душата и главата ти. Задай си въпроси като „Коя съм аз сега, след като всичко свърши?”, “Какво спечелих от раздялата?”, “Какво искам и какво не искам за в бъдеще?”. И все пак ако вече си във връзка, обясни на гаджето си, че имаш време да помислиш върху тези въпроси. Някои хора минават през този период с помощта на специалист, други - с приятели. Но е важно да го преодолееш.Проблемът:

Чувстваш се виновна

Симпомите:

Всеки казва колко яко нещо е сексът, но ти не можеш да се отървеш от чувството, че е малко... хм... мръсен. И приятелите ти изглежда се забавляват толкова с някакви неща, за които ти дори не смееш да си помислиш. Не си чак такава светица, нали?

►►►Какво да правиш, ако не споделяш неговите секс фантазии

Решението:

Ако си израснала, заобиколена от авторитарни личности като родители или учители, които са ти набивали в главата, че сексът е нещо “лошо”, “мръсно” и че “добрите момичета” не се занимават с такива неща, е обяснимо защо не можеш да се отърсиш от тези мисли и като по-голяма. При това положение е лесно да се почувстваш незначителна и неадекватна. За съжаление, подобни случки могат да се отразят негативно върху самочувствието на жената, нейното усещане за секса и самата й връзка. Това може да доведе до сексуални проблеми като лип са на либидо или невъзможност да се изпита оргазъм. Ако усещаш някаква вина, докато правиш секс, помисли си дали да не се видиш със сексолог, с който да поговориш. Веднъж осъзнала, че в секса няма нищо лошо, ти ще можеш да му се насладиш точно колкото заслужаваш. Жизненоважно е да говориш с партньора за чувствата си. Обясни му какво се случва, докато се опитваш да решиш проблемите си и го помоли за подкрепа. Добрата комуникация е особено важна.

Проблемът:

Прекалено много визуализираш

Симпотмите:

Адски много искаш да се отпуснеш и да се възбудиш, обаче не можеш да спреш да мислиш, че гърдите ти не изглеждат добре в определена поза. И защо пък ти трябва да си отгоре? Може възможността да получиш оргазъм да е по-голяма, но пък бедрата ти ще изглеждат разплути...

Решението:

Кофти самочувствието може да те накара да се чувстваш зле и не особено привлекателна. Накрая дори няма да искаш гаджето ти да те докосва и целува по определени места от тялото си, които не харесваш, ще имаш проблем да правиш секс на светло или ще избягваш определени пози. За да победиш това усещане, трябва да си готова “на всичко”. Ако това значи да се вдигнеш от дивана и да ходиш три пъти в седмицата на Пилатес, тогава го направи. Много от нас сме потискани от телата и лицата, които ни заливат от списанията и сме изградили една невъзможна представа за „секси тяло” в главата си. Не всяка от нас може да изглежда като Скарлет Йохансон. Щом приятелят ти мисли, че си секси, значи е така. Приеми го.