Съдят Хейли Бийбър

Обвиняват я в плагиатство.

Новата козметична марка на Хейли Бийбър Rhode даде повод собственичката й да влезе в съда. TMZ съобщава, че нейната компания е обвинена в плагиатство от едноименния магазин за дамски дрехи, който беше открит през 2014 г. от Фийби Викърс и Пурна Хатау. Още повече марката Rhode NYC твърди, че дори фирменото лого на марката на Хейли Бийбър много напомня на тяхното.

Хейли Бийбър претърпя сърдечна операция
Според правни документи, получени от журналистите в медията, магазинът за дрехи Rhode NYC вярва, че стартирането на едноименната марка на Хейли може значително да повлияе на бъдещото развитие на техния бизнес, като се има предвид статута на звездата и на нейния съпруг Джъстин Бийбър, който активно помага за популяризирането козметичната компания.

Фийби и Пурна вече се сблъскаха с проблеми в интернет поради факта, че много хора бъркат тяхната марка с тази на Хейли и купувачите са подведени по този начин.

Ищците молят съда да забрани на Хейли Бийбър да използва името Rhode и да го замени с друго, за да се избегнат недоразумения и неблагоприятни ефекти върху тяхната марка.

Журналистите успяха да се свържат с източници, близки до марката на Хейли. Те заявиха, че използването на името Rhode е напълно законно, тъй като е регистрирано като търговска марка на бранд за грижа за кожата, а магазинът Rhode NYC е регистриран като търговска марка на бранд за дрехи. Освен това е част от пълното име на звездата - Хейли Род Болдуин Бийбър.