Сбогом, тъмни кръгове!

Не бъди панда! 8 начина да се отървеш от тъмните кръгове под очите.

 

Писна ли ти да обясняваш за всяка втора снимка, че не си болна, а просто имаш тъмни кръгове около очите?! Е, добрата новина е, че вече няма да ти се налага!

Ако имаш тъмни кръгове под очите, тогава сигурно си опитвала много и различни начини да се справиш с тях: лед, краставици, бърканици от краставици, кокосово масло и много, много други... Но не винаги действат, нали?! Предлагаме ти 8 начина да се оттървеш от тъмните кръгове под очите.

14 грим трансформации, които ще те удивят - виж в галерията:

Галерия: 14 грим трансформации, които ще те удивят

Виж всички снимки

►►► Няколко идеи как да скриеш тъмните кръгове под очите

Експертите най-накрая ни разкриха тайната какво трябва да правим, за да не се сдобием (или ако вече имаме) как да премахнем черните/тъмно сини сенки под очите по най-ефективния начин.

  1. Определи проблема

Това е много важно! Не всички причини могат да бъдат елиминирани. Например, ако кръговете имат синкав оттенък, това означава, че кръвоносните съдове преминават точно под кожата. С течение на годините кожата става по-тънка и по-прозрачна. Ако кръговете са кафеникави, може да се дължи на увеличението на пигментацията, свързана с хронично заболяване, алергия или излагане на слънце. Други възможни причини са липсата на сън, прекаляването със солта в храната и дори генетично предразположение.

  1. Защити се от слънцето

За целта е най-добре да нанесеш крем с SPF 30 и повече (и не забравяй да се мажеш често!) Само тогава имаш реален шанс да избегнеш пигментацията.

  1. Използвай средства, придаващи блясък на кожата

Поп правило те съдържат ниацинамид или витамин Ц. Е, например серумните бъстъри работят добре. Само не прекалявай!

  1. Вземи си овлажнител за околоочната зона

Тогава съдовете, намиращи се под кожата няма да бъдат толкова ясно забележими. Още по-добре ще бъде ако кремът съдържа глицерин или хиалуронова киселина.

  1. Избери правилния коректор

Мнозина се ограничават до този артикул. Най-добре е да си вземеш кремообразен, а не течен коректор. Първо нанеси околоочен крем върху зоната под очите, след това – основата за грим и накрая коректора (разнеси с четка или пръсти). Не го размазвай по цялата кожа, а леко докосвай и потупвай с пръсти проблемните зони. Накрая може леко да напудриш кожата си.

Звездите без грим изглеждат точно като нас (част 1), виж в галерията по-долу:

Галерия: Звездите без грим изглеждат точно като нас (част...

Виж всички снимки

►►► Защо е задължителен околоочният крем?

  1. Правилно си подбери грима

Много е важно спиралата и очната линия да не спомагат за образуването на тъмните кръгове. В противен случай не само че няма да се отървеш от проблема, а ще го направиш още по-очевиден.

  1. Измивай внимателно лицето си

Ако измиваш лицето си с бързи и агресивни движения само ще влошиш нещата. Опитай се да засягаш тази зона възможно най-малко, измивай лицето си с топла вода!

  1. Спи по-дълго и се храни правилно и здравословно

Този съвет е приложим за всичко (и винаги води до добри резултати), а що се отнася за намаляването на кръговете под очите, този тип действие също помага!