Самотен и мрачен: Такъв трябваше да бъде финалът на "Хубава жена"

Филмът изобщо не е бил предвиден в стил "история за Пепеляшка".

Снимка: стоп кадър от филма
Снимка: стоп кадър от филма

Филмът "Хубава жена" се превърна в един от култовите филми на 90-те години. Историята на милионера Едуард и компаньонката Вивиън изглеждаше трогателна, но в действителност нещата изобщо не са били предвидени да са толкова розови...

Красивият милионер с лекота плати на момичето да го придружи за няколко дни. И двамата обаче дори не можеха да си представят, че тези фалшиви отношения ще завършат с истинска любов. Така или иначе, според първоначалния сценарий, сценаристите също не са имали такива планове за героите.

"Филмът трябваше да завърши трагично. Не беше предвидено Едуард да изпита топли чувства към Вивиън. В крайна сметка момичето трябваше да умре..." - казват сценаристите.

Дисни обаче спасява героинята (и целият проект) от тъжен край. След като студиото купува правата, сценарият е пренаписан и така се появява приказката за Едуард и Вивиън.

Безумната мода от филмите през 90-те

Вижте повече

Безумната мода от филмите през 90-те

Нашата класация включва визии, които няма как да бъдат забравени! Ще се убедиш сама!

Може би сценаристите на Дисни са подозирали, че с предвидения тежък край филмът няма да има успех. По първоначален замисъл лентата се е казвала "3000", тъй като главният герой платил на момичето 3000 долара. След това обаче решават да го нарекат "Хубава жена", по името на саундтрака.

Млади и дръзки: как изглеждат секс символите на 90-те сега

Вижте повече

Млади и дръзки: как изглеждат секс символите на 90-те сега

Млади, красиви и неприлично секси...