Само за брюнетки: лятна грижа за бляскава коса

Може би се чувстваш отпочинала и приятно почерняла след лятната отпуска, но косата ти казва друга история.

 
 

Може би се чувстваш отпочинала и приятно почерняла след лятната отпуска, но кестенявата ти коса казва друга история.

Безжизнена, избледняла, без блясък, но пък за сметка на това със заплетени краища. Кошмар! Какво се е случило? Докато ти щастливо си се къпала в морето, опитвайки се да уловиш всеки слънчев лъч, като междувременно „укротиш“ хвърчащите кичури с какви ли не стилизиращи продукти, прическата ти бавно е страдала.

Галерия: 15 прически, които ще те накарат да завидиш...

Виж всички снимки

Бързичко ти подсказваме как да върнеш щастието й.

1. Овлажнявай, овлажнявай, овлажнявай!

Летните щети върху косата няма да се поправят от само себе си. Третирай превърналата се в слама прическа с хидратиращи шампоан и балсам, като нанасяш втория там, където увредената от слънцето коса се нуждае най-много – от средата на кичурите до краищата. Корените не се нуждаят от толкова голямо внимание, тъй като те могат да разчитат на естествените масла, които скалпът произвежда.

2. Бъди внимателна.

След поставянето на балсама, можеш да срешеш косата си, но използвай единствено гребен с широки зъбци. Сега е моментът да избягваш прекалено агресивното и дълго разресване, дори при суха прическа. Също така, забрави за използването на горещи уреди, поне месец след ваканцията. Не можеш да минеш без любимата си преса? Посягай към нея само веднъж седмично – не е време да пресушаваш косата си допълнително.

►►► 6 звездни брюнетки с най-хитовите прически за сезона

3. Задълбочи грижата.

Липсата на блясък и избледнелият цвят са едни от най-честите оплаквания, особено на брюнетките. Сигурно си свикнала косата ти да сияе, като хвърля богат отблясъци наоколо, но след морето няма и помен от подобни ефекти. Грижата, както винаги, започва под душа.

Потъмняващата грижа за под душа Brilliant Brunette Visibly Deeper Colour Deepening Treatment на John Frieda възстановява равномерния цвят на тъмно кафявата коса, придавайки по-богат и по-наситен цвят. За целта, използва базови оцветители, които са привлечени от сухата/увредена/пореста коса, склонна да губи по-бързо цвета си.

♦ След измиване с шампоан, масажирай нежно обилно количество от продукта по дължината на мокра коса, като се фокусираш върху избледнелите зони. Няма нужда от ръкавици.

♦ Остави да подейства 5 минути преди да изплакнеш. (При по-груба коса, остави да подейства 7-8 минути.)

4. Смени цвета.

Излагането на слънце може да остави боядисаната коса без никакъв блясък. А онези по-светли кичури, които изглеждат супер на бронзовата ти кожа? Те ще стоят ужасно на по-бледия ти есенен тен. За да върнеш баланса, препоръчваме да освежиш кестенявата си коса с шоколадови и лешникови тонове, които ще възвърнат липсващата дълбочина на цвета.

Не забравяй да поддържаш постигнатия резултат с правилните продукти от специалната серия за брюнетки Brilliant Brunette Visibly Deeper. Очаква те разкошен, дързък и наситен цвят, преодолял изпитанията на лятото.

Шампоан Brilliant Brunette Visibly Deeper Colour Deepening Shampoo

Той създава постепенен, полуперманентен подсилен цвят, използвайки патентована технология на киселинен оцветител. Шампоанът нежно наслагва киселинния оцветител, състоящ се от виолетови, оранжеви и жълти тонове, за да постигне шоколадови нюанси за цялостен наситен и плътен цвят.

Балсам Brilliant Brunette Visibly Deeper Colour Deepening Conditioner

Той използва технология за изглаждане с глицерин, която създава гладка повърхност на косъма и подсилва отразения блясък. Тази технология прави всеки кичур по-мек и по-гладък, за да постигне феноменален, отразяващ светлината завършек.

5. Подстрижи краищата.

Хлор, слънце, сол, ластици за коса – нищо чудно, че краищата на косата ти приличат на тези на метла. Не се мотай, а бягай към фризьорския салон. Колкото по-дълго отлагаш подстригването, толкова повече ще се заплитат и цъфтят краищата. Необходимо е да премахнеш само сантиметър, за да възвърне прическата ти предишния си здравословен вид.