Роботи гримират Кайли Дженър

Кайли е един от най-влиятелните инфлуенсъри в бюти индустрията, ето защо не е странно, че диктува иновациите.

Кайли Дженър е хамелеон – постоянно променя външния си вид и изкарва нови гримове на пазара. Чак е трудно да следим темпото й.

Виж колко много се е променила Кайли през последните 10 години (снимки в галерията долу):

Галерия: Кайли Дженър от 2010 до 2017 – промяната...

Виж всички снимки

Харесва ли ти или не, Кайли влияе много на това какво наричаме красиво в наши дни. За да отпразнува своята все още кратка, но пък славна кариера в козметичната индустрия, тя и списание Dazed създадоха една странна, роботизирана фотосесия.

„Гримьорът“ за кадъра от корицата е Beauty_GAN, който „създава красиви визии, без помощ от човешка ръка“.

►►► Гледай как Кайли се гримира... в 37 стъпки

Beauty_GAN събира информация от над 17 000 Instagram публикации, за да прецени какво мисли светът за атрактивно. След това изкуствен интелект използва събраната информация, за да създаде различни прически и грим визии за най-младата представителка на клана Кардашиян.

Експериментът с робота гримьор е противоречив. На теория идеята е страхотно, но практическата й реализация ни озадачава.

Кайли прилича на... нещо, което даже не смеем да определим. И далеч не е красива. Може би прилича на млада версия на Дейвид Боуи. Или на еднорог в човешки вид... Оставяме на теб да прецениш.

Останалите снимки са не по-малко странни и напомнят за размазани абстрактни картини. Можеш да ги видиш на сайта на списание Dazed тук. От видяното заключваме едно – гримьорите могат да си отдъхнат. Изкуственият интелект едва ли скоро ще им вземе хляба.