Рикардо Тиши напусна Burberry - Даниел Лий е новият главен творчески директор

Лий внезапно си тръгна от Bottega Veneta през ноември миналата година

от

Даниел Лий
Даниел Лий
© IMaxTree

Рикардо Тиши напусна Burberry след пет години като главен творчески директор, съобщиха от британската компания. Последното му шоу за марката се състоя в понеделник, след като беше отложено от Лондонската седмица на модата, поради погребението на кралицата. Даниел Лий, бившият творчески директор на Bottega Veneta, ще заеме мястото на Тиши.

​Рикардо Тиши
​Рикардо Тиши
© Getty Images

„Радвам се, че Даниел се присъединява към Burberry като нашия нов главен творчески директор. Даниел е изключителен талант с уникално разбиране за днешния потребител и със силен търговски нюх, а назначаването му засилва амбициите, които имаме за Burberry“, каза изпълнителният директор Джонатан Акеройд в съобщение. „Вълнувам се да работя в тясно сътрудничество с него и съм уверен, че той ще има въздействието, към което се стремим в тази следваща фаза, подкрепен от нашите талантливи и опитни екипи“, допълни Акеройд.

Галерия: С какво ни впечатлиха дизайнерите в Милано?

Виж всички снимки

Лий внезапно напусна Bottega Veneta през ноември миналата година. Той имаше феноменален успех там, особено с аксесоарите, но раздялата беше обявена като „взаимно споразумение“. Той ще представи първата си колекция за Burberry на Седмицата на модата в Лондон през февруари.

Даниел Лий
Даниел Лий
© IMaxTree

„За мен е чест да се присъединя към Burberry като главен творчески директор. Заедно с екипа ще напишем следващата глава на тази легендарна британска луксозна марка, продължавайки нейното историческо наследство и надграждайки наследството на Рикардо. Много съм развълнуван да се завърна в Лондон, град, който продължава да ме вдъхновява“, заяви Даниел Лий.