Риана стана най-богатата жена в САЩ

Само на 34 – тя вече попадна в списъка на Forbes за най-богатите милиардери на Америка под 40 години.

Getty Images
Getty Images

Риана е включена в годишния списък на Forbes за най-богатите и най-младите жени в Америка за трета поредна година. През 2022 г. Ри се класира на 21-во място в общата класация. Засега тя е единствената милиардерка под 40 години. Към днешна дата състоянието на красавицата се оценява на 1,4 милиарда долара. Приходите й идват не само от музиката, но и от собствените й козметични марки Fenty Beauty и Fenty Skin, както и марката за бельо Savage X Fenty.

Хранителният режим на Риана (който да откраднеш)

Вижте повече

Хранителният режим на Риана (който да откраднеш)

Ето как поп принцесата поддържа фигурата си без да гладува!

През март 2022 г., според Bloomberg, стана известно, че Savage X Fenty планира да отиде на борсата. Компанията се оценява на 3 милиарда долара. Риана притежава 30% от акциите. Тя също така притежава половината от акциите на Fenty Beauty, която генерира 550 милиона долара приходи през 2020 г. Брандовете Fenty са съосновани от представители на френския конгломерат LVMH.

През 2012 г. Ри основава благотворителния фонд Clara Lionel (CLF), фондация, която спонсорира програми за изучаване на изменението на климата. Една от първите инициативи, стартирала година след основаването на фондацията, събра 60 милиона долара за жени и деца, засегнати от ХИВ и СПИН, чрез продажбата на линията червила на певицата с MAC Cosmetics. А през януари CLF стартира инициативата #SmartSmall със съоснователя на Twitter Джак Дорси, дарявайки 15 милиона долара на различни организации за защита на климата.

Галерия: Модните визии на бременната Риана

Виж всички снимки