Ретроградна Венера: наръчник за оцеляване

Ретроградната Венера официално влезе в знака на въздушните Близнаци на 13-и май и ще остане там до 25-и юни. Докато планетата на любовта се движи назад, атмосферата в отношенията може да се усеща хаотична. По време на този транзит...

 

Планетата на любовта се движи назад,
но връзката ти не трябва.

Ретроградната Венера официално влезе в знака на въздушните Близнаци на 13-и май и ще остане там до 25-и юни. Докато планетата на любовта се движи назад, атмосферата в отношенията може да се усеща хаотична. По време на този транзит се докосваш до романтичните си корени и докато се опитваш да останеш стабилна, ще успееш да преодолееш емоциите си и да се погрижиш за бъдещите партньорства. Да излезеш от рамката на разумното, е истинско предизвикателство, но е необходимо, защото в момента трябва да оставиш сърцето и емоциите да те водят.

Виж кои са зодиите, с които трябва да избягваш срещите, в нашата галерия:

Галерия: Зодиакалните знаци, с които не трябва да излизаш...

Виж всички снимки

►►►Първите действия на зодиите след ограниченията

Та, какво означава всичко това за теб според зодията ти:

Овен:

Иска ти се обектът на желанията ти интуитивно да знае какво искаш — но в края на краищата се оказва, че той не може да чете мисли. В момента езикът ти е вързан на възел, но направи всичко възможно да изразиш себе си, за да избегнеш срив в комуникацията ви.

Телец:

Не си особено сигурна на какъв етап са отношенията ви и драматизираш, за да привлечетш вниманието му. Вместо да започваш драма, облегни се на своята сладка половинка и започни открит разговор с него.

Близнаци:

Въпреки че си привлечена предимно от интелектуалци, в момента имаш чувства към някого, който не е обичайният за теб тип, или се свързваш с половинката си по съвсем нов начин. На дневен ред са леките флиртове и това е прекрасно — не е нужно да задълбаваш толкова през цялото време.

Рак:

Може би даваш твърде много от себе си за другите и се чувстваш недооценена и пренебрегната. Не позволявай да те приемат за даденост. Припомни си, че с половинката трябва да сте екип.

Лъв:

Компанията ти мисли много неща за обекта на твоите чувства в момента — и те никак не се срамуват да споделят своите нежелани мнения. Създай граници, за да избегнеш досаждането им и се опитай да не споделяш с тях прекалено много.

Дева:

От известно време искаш отношенията ви да преминат на следващ етап, но сега, когато най-накрая е време, се колебаеш. Всичко е наред — помисли малко повече, преди да го направиш. Изчакай, докато се почувстваш готова.

Везни:

Твоите идеали се променят и това се отразява на начина, по който гледаш на любовта. Не се тревожи, Везна! Просто променяш представата си за това как трябва да изглежда едно партньорство. Не забравяй, че само ти и твоят партньор трябва да се съгласите с правилата на вашата връзка – никой не се интересува какво мислят твоите приятели!

Скорпион:

Склонна си да превърнеш половинката в целия си свят. Но имаш усещането, че един не е достатъчен, за да поддържа връзката — трябва да се включиш и да зададеш някои граници.

Стрелец:

Ретроградността ти носи взрив от миналото под формата на бивш, който започва да ти пише. Може да се изкушиш да разпалиш отново пламъците, но преди да се втурнеш през глава за втори път, увери се, че и двамата гледате в една посока относно връзката ви.

Козирог:

По природа си практична, но може да бъдеш въвлечена в отношения, които са непрактични. Хипотетично, от сегашната ти връзка няма смисъл — но различията правят още по-привлечени един от друг. Хей, понякога противоположностите привличат!

Водолей:

Да, откри невероятен човек. Но това няма да ти попречи да си запазиш няколко отворени опции. Ако си необвързана, продължавай напред и не спирай да скролваш в приложенията за запознанства. Ако си в по-сериозни отношения, отдели малко време за себе, което да прекараш с половинката, ще ти е по-сладко.

Риби:

Чувстваш се емоционална, но не казваш на човека до себе си, което спира връзката ви да продължи напред. Ще ти коства усилие, но се опитай да говориш открито за вътрешните си чувства. Междувременно бъди търпелива към тях (чувствата имаме предвид) и към себе си.