Рене Зелуегър: Остаряването е радост! Не вярвайте на други глупости!

Рене Зелуегър разкри, че се наслаждава на остаряването си и не се притеснява да критикува всичко, което е против стареене.

Рене Зелуегър даде интервю за The Sunday Times, в което говори за приемането на възрастта си и критикува рекламите за козметични продукти против стареене, които насърчават жените да се опитват да изглеждат по-млади.

53-годишната актриса казва, че се радва, че остарява и "изобщо не се интересува" на колко е в действителност, щом се чувства, че отново може да бъде на 23. Рене не крие, че след като е отпразнувала 50-ия си рожден ден през 2019 г., се е почувствала така, като че може да започне живота си от нулата.

"Навършването на 50 се чувства като съвсем ново начало без глупости, момент, в който можеш да спреш да слушаш всички онези гласове в главата си, да се отървеш от всички онези очаквания от другите хора и да бъдеш себе си."

Актрисата критикува реклами, които насърчават жените да използват различни продукти за красота, за да изглеждат по-млади: "Всички тези реклами, които ни казват, че не е нужно да изглеждаме на реалната си възраст, казват ни да си купим всичките тези кремове и да се подложим на всички възможни процедури - искате да кажете, че вече нямаме стойност, защото сме на 53? Има голяма разлика между желанието да бъдеш най-добрата, най-ярката версия на себе си и желанието да бъдеш нещо, което не си. За да бъдете ярки и красиви, трябва да приемете възрастта си, в противен случай живеете сякаш се извинявате. Не го намирам за красиво!"

Как измислената Бриджит Джоунс стана една от най-влиятелните жени в историята

Вижте повече

Как измислената Бриджит Джоунс стана една от най-влиятелните жени в историята

Несъвършената Бриджит Джоунс, изиграна от Рене Зелуегър, стана първaта героиня, която изтри всички стереотипи за жената в популярната култура.

Звездата от филма "Дневникът на Бриджит Джоунс" добави, че не обръща внимание какво пишат за нея в медиите или социалните мрежи. Тя признава, че няма лични профили, защото се "плаши" от необходимостта постоянно да проверява телефона си.

През 2010 г. Рене Зелуегър обяви прекъсване на актьорската си кариера. Актрисата каза в интервю, че е "изтощена" от натоварения си работен график. Тя добави, че е решила да предизвика себе си и да се опита да "живее различен живот". През 2022 г. актрисата се завърна в киното, участвайки в сериала „Нещо за Пам“.