Рейтингът на Оскарите бележи тревожен спад

Рейтингът на Оскарите е паднал с 58% спрямо миналата година.

Рейтингът на Оскарите е паднал с 58% спрямо миналата година.

Най-впечатляващите звездни визии на "Оскар"-и 2021-ва, виж в галерията по-долу:

Галерия: Най-впечатляващите звездни визии на "Оскари" 2021-ва

Виж всички снимки

►►► Акцентите от 93-те награди "Оскар"

Тази година церемонията е била гледана от около 9,85 милиона души, което се оказва, че е сериозен спад в интереса и ангажираността на грандиозното холивудско събитие. Наскоро списание Variety публикува предварителни данни за рейтингите и сравнявайки ги с вече актуалните от тази година - рейтингът на Оскарите тази година е сериозно малък.

Факт е, че около 9,85 милиона зрители са гледали церемонията по награждаването на победителите в различните кино номинации, което е с 58% по-малко от миналата година. Така рейтингът на церемонията е само 1,9, въпреки че през 2020 г. е бил 5,3 (което е 23,6 милиона души), предходната година интересът е бил още по-висок - 7,7 (тоест 29,6 милиона зрители).

Този рязък спад в зрителската аудитория се предполага, че е свързан с пандемията на коронавируса. Всъщност, поради ограничения, организаторите на наградите "Оскар" трябваше да намалят мащаба на събитието, затова и основната му част се състоя в камерен формат - в амфитеатъра на гара Union Station в Лос Анджелис.