Рецепта за пълното ти сексуално щастие

Използвай тези секси тайни, за да инвестираш в това, което Cosmo нарича чувствено здраве. С тях ще подобриш всяко свое еротично изживяване.

 
 

Използвай тези секси тайни, за да инвестираш в това, което Cosmo нарича чувствено здраве. С тях ще подобриш всяко свое еротично изживяване.

По-високо самочувствие. По-малко стрес. По-силна имунна система. По-малко лошо настроение. Проучване доказва, че добрият секс може да ти донесе всичко това и дори повече - добър сексуален живот. „Той помага да съхраняваш своето физическо, психическо и емоционално здраве“, казва д-р Ава Кадел, автор на „Невролюбовология: силата на грижливо поддържаните любов и секс“. „Соло сексът или този с партньора те кара да изглеждаш по-добре и да се чувстваш по-уверена.“

Виж секс позите за смели и разкрепостени двойки в галерията долу:

Галерия: Секс пози за смели и разкрепостени двойки

Виж всички снимки

Затова твоето чувствено здраве наистина e ключово за цялостното ти благосъстояние. Но как най-добре да се погрижиш, за да се превърнеш в уникална, авторитетна и търсеща пълно сексуално щастие личност и с интимен живот във форма? Можеш да започнеш с глезене на всички свои чувствени зони. А сега следва нашият гид, с който да опознаеш и подобриш еротичното си здраве – включва грижи за съседните четири (изключително важни!) зони на стенания, как да се чувстваш по-красива, когато си гола, начините да подобриш настроението на вагината си и да изпиташ гъделичкащи тръпки – с или без парньор.

1 зона на удоволствие – Твоят мозък

„Мозъкът е най-чувственият орган“, казва Кадел. Той е страшно важен за възбудата, защото хипоталамусът стимилура продукцията на тестостерон и естроген – хормоните, които са двигателят на похотливите ти желания. Мозъкът също произвежда силен коктейл от химикали, включително допамин и неропинефрин, които имат отношение към удоволствието и привличането. Как реагират интимните ти зони на палавото парти от горния етаж? С увеличаване на естествената влага и размерите си със слизането на кръвта надолу, което те подготвя за горещ сблъсък.

Еротично упражнение

Тренирането на този сексуален източник е лесно като да удвоиш своите неприлични мисли. Поиграй със себе си на тази малка игра: „Запиши своите топ пет сексуални фантазии“, предлага Кадел. Могат да бъдат по-невинни (целувка с друго момиче или взимане на баня с любимия) или диви (като завързване или тройка). Ако позволиш на ума си да се отпусне на воля, това ще ти донесе силна възбуда. Със споделянето на еротичните си желания с партньора и молбата той или тя да направи същото, може да откриете 1-2 неща, които и двамата искате да пробвате, казва Кадел.

2 зона на удоволствие – Твоява вулва

Външните ти генитални части се нуждаят от повече любов. Те са ключова ерогенна зона – домът на клитора, който притежава 8000 нервни окончания! – но някои жени ги игнорират изцяло. Причината: не харесват вида им. „Винаги, когато не се чувстваш добре по отношение на тялото си, това прави по-трудно постигането на оргазъм“, казва д-р Шейна Скакуун-Спарклинг от Университета в Гуелф. Но позитивният подход към всички части там долу може да ти се отблагодари щедро. Проучване показва, че жените с подобно положително отношение правят по-добър секс и достигат кулминация по-лесно в сравнение с останалите.

Еротично упражнение

Изненадващ, но добър начин да станеш най-добра приятелка със своята вулва е да хвърлиш поглед върху нечия друга. „Жените могат да изградят по-добро отношение към своите гениталии след като са видели широко разнообразие от „визии“, смята Скакуун-Спарклинг. Проверка на Великата вагинална стена на адрес GreatWallOfVagina.com например може да доведе до промяна във възприемането на собствената си физиология (само не прави това на работното място!). Или просто вземи огледало и запознай себе си със...себе си. Как може да не оценяваш част от своето тяло, която може да ти донесе толкова радост?

►►►Секс класика: 20 тайни на удоволствието

3 зона на удоволствие – Твоето ядро

Или центърът на тялото ти. Изследователи от Университета в Индиана проучили предизвикани от упражнения оргазми и открили, че те най-често са доведени от коремни тренировки. „Центрооргазмите“ съществуват! Оказва се, че активирането на долните коремни мускули – докато се упражняваш и заиграваш – може да създаде напрежение върху клитора ти или да свие тазовите ти мускули (тези, с които стискаш преди да пишкаш). Дори да не предизвика оргазъм, „долната част на коремчето е чудесно място, откъдето да се започне“, казва секс експертът Емили Морс, водеща на подкаста „Секс с Емили“. „Колкото докосванията са по-близо до зоната на пубиса, но без да се стига до нея, толкова повече възбудата се увеличава.“

Еротично упражнение

За да подсилиш връзката между двете части, във фитнес програмата си включи между 50 и 100 набирания на лост с изпънати крака, които повдигаш на 90 градуса. В спалнята леко прокарай пръсти върху долната част на корема, докато си заедно със своя човек. Накарай го да целуне нежно зоната, докато си проправя път надолу. По време на секс – особено когато си отгоре или в кучешка поза – стисни коремните и тазовите си мускули, за да направиш оргазмите си по-силни, предлага Морс. „Това и ще стисне по-силно пениса на партньора, което е невероятно усещане за него.“

4 зона на удоволствие – Твоят глас

Нищо не прави секса по-горещ и удовлетворяващ от това да говориш на глас за своите желания. В крайна сметка, как партньорът ти ще узнае, че обичаш да близва зърната ти или че мразиш да духва в ухото ти? „Това прави гласът ти не само еротичен инструмент, но и силов център, който използваш за комуникация“, казва д-р Каръл Куин, сексолог в Good Vibrations. Думите са най-прекият начин да получиш това, което жадуваш, когато те споходи импулс. Веднъж почувстваш ли се комфортно да говориш с партньора на предпочитания от теб език по време на секс, ще станеш професионалист в това да казваш уверено „да“, „не“ и „Моля те, продължавай така“.

Еротично упражнение

За мнозина мръсните приказки в опит за прелъстяване звучат евтино и сякаш излезли от порно. И да смяташ така няма нищо лошо! Вместо това, Куин предлага употребата на термини (пенис, клитор) или измислянето на собствен жаргон, като дадеш конкретни имена на гениталиите си („На Ани й липсва Боби“). Когато започнете, дай сигнал с пъшкане, че се чувстваш приятно. Освен това можеш да опишеш детайлно какво се случва в момента. „Къде те докосва партньора? Какво е чувството? Какво ти се приисква след това?“, казва Куин. Нещо, което винаги удовлетворява, е да му кажеш кога приближаваш върха.