Разнообрази редовния секс

Всеки секс е хубав, но редовният (особено ако сте в дълга и сериозна връзка) понякога има нужда от разнообразие.​

 
 

Всеки секс е хубав, но редовният (особено ако сте в дълга и сериозна връзка) понякога има нужда от разнообразие.​

 

Няма значение колко удовлетворена си от сексуалния си живот - винаги е полезно и забавно да се внесе разнообразие. Ето за какво да помислиш, когато става въпрос за редовен секс в дългосрочна връзка:

Защо се появяват "почивките"?

Учене, стрес, упорита работа, малки деца, здравословни проблеми, проблеми със съня и много други неща могат да повлияят на либидото. Но това не означава, че трябва да се оставите на случайността - и в крайна сметка да спрете да правите секс изобщо!

Коя секс поза ти подхожда най-добре според хороскопа, виж в галерията по-долу:

Галерия: Коя секс поза ти подхожда най-добре според хороскопа

Виж всички снимки

►►► Необикновените фантазии на обикновените мъже

Плюсовете на редовния секс

Редовният секс е от полза за връзките и това е доказано доста отдавна. Сближавате се, чувствате се добре заедно, доставяте си взаимно удоволствие, освен това и сексът е полезен за здравето и на двама ви, защото намалява стреса, подобрява съня, дава ви възможност да обсъдите желанията и фантазиите си (и да ги реализирате, разбира се).

Колко често е добре да го правите?

Няма такова правило. Всичко зависи от нуждите и либидото на двамата партньори, от способността за издържливост и това до колко и как се чувствате добре. В много случаи качеството е по-важно от количеството. Всяка двойка има своя собствена версия на "здравословен сексуален живот" и от вас зависи да решите каква е работещата формула за вас.

Статистиката показва, че двойките на възраст между 26 и 55 години правят секс средно веднъж седмично. Интересното е, че тези, които го правят по-често, не показват по-високи нива на щастие в проучванията. Но тези, които са по-рядко срещани, обикновено имат оплаквания от партньора си.

Но статистиката също не е общо правило, така че ако отношенията ви са достатъчно горещи и времето, което прекарвате в леглото е златната среда и за теб, и за партньора ти - значи всичко е наред.

Кога имаш право да се притесняваш, че не правите достатъчно секс?

Ако ти или твоят партньор изгубите желание за секс, значи нещо се е променило във връзката ви. Особено ако малките признаци на внимание са изчезнали и не помните кога за последно сте се целували. Като за начало, преди да изпаднеш в тотална паника, е добре да го обсъдите. Ако разговорът не върви добре, следваща разумна стъпка е да посетите терапия за двойки, за да разберете какво да правите по-нататък.

Не отстъпвай и не прави компромиси със здравето си или със стреса. Важно е да разберете дали някой от двамата е депресиран, за да си помогнете взаимно и отново сексът да е само и единствено удоволствие.