Размерът има ли значение? Учените отговарят

Един от големите въпроси получи дългоочакваните отговори.

 
 

Един от големите въпроси получи дългоочакваните отговори.​

Древен, добре познат и все така наболял е въпросът "размерът има ли значение?"

Какви са мръсните ти сексуални желания според хороскопа, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какви са мръсните ти сексуални желания според хороскопа

Виж всички снимки

►►► Какъв е идеалният размер на пениса за различните държави по света

Има ли идеален пенис, какъв е "стандартът", има ли изобщо златен стандарт на мъжките гениталии? Нека да разберем сега:

В далечната 2013 г., учени, ръководени от д-р Брайън Моц, от университета в Отава, публикуват забавно проучване в списание за сексуална медицина. Проучването е базирано на двадесет отчаяни мъже, които са направили голям брой снимки на своите пениси от всички възможни ъгли. Снимките са били изпратени на стотици жени, които да оценят видяното по скала на привлекателност и в същото време да отбележат като какви ги определят: красив или грозен.

Интересното при експеримента е, че учените отбелязват, че жените първо и много обстойно са обсъждали естетическия външен вид на мъжките гениталии, в това число дали е по-скоро красив, или по-скоро грозен, като втори критерии "състоянието на кожата на пениса", на трето място жените отбелязвали формата на главичката, външния вид на скротума, състоянието на срамните косми (да, сериозни сме!) И някъде съвсем в края на списъка - дължината и обиколката.

Това обнадеждаващо проучване показа, че докато на пениса не се появят люспи на русалка, значи всичко е наред и размерът и обиколката обикновено са някъде много назад в списъка.

Но пък учени от Ню Мексико и Калифорнийския университет не останали много доволни от тези толкова неясни данни и намират 75 жени доброволки от 18 до 65 години, за които специално отпечатват 33 различни модела мъжки полови органи и молят участничките да ги класифицират от най-атрактивните до най-отблъскващите.

Под звуците на фанфари ти обявяваме резултата!

16 сантиметра изправена плът. Ето го - златното сечение на идеалния член!

Между другото, интересно е, че в зависимост от ситуацията (дали сексът е за една нощ или ще бъде завинаги...) жените избират различни размери на пениса. Що се отнася до случайния секс, нежният пол избира малко по-висока цифра - нещо около 16,3 см. Но за дългосрочна връзка желаният размер е точно 16 см и 12 см в обиколката.

И изводът накрая е, че всичко е в главата

85% от жените се чувстват комфортно с размера на пениса на партньора си, според проучване, публикувано в British Journal of Urology. Но мъжете се оказаха много по-малко уверени в своите способности - около 45% от силния пол казват, че са по-скоро срамежливи ако са в групата на "мъжете с малки пениси".