Разкриха всички причини защо хората изневеряват

Изневверите могат да са продиктувани от зависимост!

© @iStock

Защо хората изневеряват и какви видове изневяра има? Дали е форма на протест или е продиктувана от зависимост?

Романтична изневяра. Това е бягство от рутината на семейния живот чрез нови преживявания, емоции и фантазии. Типичен пример за романтична изневяра е курортния роман. Отделно от това я има дългосрочната връзка, в която няма съжителство, но има много нови усещания, емоции и впечатления.

Протестна изневяра. Това е отмъщението на човека, който получава от партньора си студенина и болка. В такава ситуация някои хора искат да покажат своята независимост от напълно пасивния или пасивно агресивния си партньор. В резултат получават липсващите им емоции и изживявания от другаде.

Галерия: Кои зодии мъже изневеряват най-много

Виж всички снимки

Изневяра, която трябва да привлече вниманието на партньора. Причините са сходни с протестната изневяра, но тук често се използва близък до двойката човек, защото е задължително да се привлече вниманието и да се предизвика съжаление у партньора. 

Изневяра с цел да се сложи край на връзката. Тя може да бъде показна, също като предишния вид, но задължително се търси окончателен завършек, а не шокова терапия. Когато отношенията са изгубили смисъл и нищо не помага, а партньорът не е нормален човек, който най-напред би прекратил предишната си връзка, той може да изневери и после да се похвали.

►►►ВИЖ ТУК: 10 причини, заради които мъжете ни зарязват!

Изневяра - „застраховка”. Ако човек смята, че скоро партньорът му ще си събере нещата или ще му покаже вратата, в зависимост от собствеността на жилището им, той/тя би могъл предварително да си осигури „резервен” вариант, за да предотврати самотата. Има обаче риск сигналите от партньора и любовника да са погрешно разчетени и изневярата да предизвика коварното „падане от два стола”.

Изневяра – „наркотик”. Това се случва, когато човек е пристрастен към секса, но не го получава от партньора си достатъчно или просто е прекалено голям ценител на любовното изкуство, за да се ограничава само до един източник. Ако не се отдадат на глождещата ги страст, има опасност тези хора да изпаднат в депресивни и агресивни състояния и да вчернят живота на техния спътник, който не разбира причината. Сексуално пристрастените имат нужда от емоцията като отдушник за ежедневното напрежение и средство за добиване на увереност. По правило такива изневери се извършват с проститутки и случайни хора, а самият полов акт не е свързан с никакви чувства.

Източник: бгнес