Революцията на натуралната козметика за лице

Ти си един истински почитател на красотата, но кожата на лицето ти е твърде чувствителна и невинаги гримът ти понася. Добри новини! Учените са разработили нова технология и ти дават възможност да опиташ продукти с напълно естествен произход, които са съобразени с нуждите ти.

 
 

Ти си един истински почитател на красотата, но кожата на лицето ти е твърде чувствителна и невинаги гримът ти понася. Добри новини! Учените са разработили нова технология и ти дават възможност да опиташ продукти с напълно естествен произход, които са съобразени с нуждите ти.

Виж селфитата на звездите с маски за лице в галерията отдолу

Галерия: Звездни селфита с маски за лице

Виж всички снимки

Едва от няколко години колкото светът на модата, толкова и този на красотата, се намират в период на истинска революция и всеки ден броят на хората, които водят здравословен и екологичен начин на живот, се повишава, а с това съответно и броят на потребителите, търсещи натурални продукти.

Етикетите на продуктите започнаха да се четат все по-внимателно, особено след навлизането на думата натурален, по-специално в света на козметиката. Така много фирми дадоха скок на една нова тенденция, която върви по своя път с голям успех: натуралната козметика. Ще ти разкажем малко повече и ще дадем отговор на всички твои съмнения.

►►► Козметични продукти, които могат да ти навредят

Какво представлява натуралната козметика?

Кремовете, коректорите, основите за грим, продуктите за устни, както и сенките за очи са продукти, които са част от нашия козметичен несесер и освен това част от нашето ежедневие. Несъмнено невинаги се замисляме над това, че поставяме директно тези продукти върху нашата кожа. В този ред на мисли натуралната козметика се представя като алтернатива на тези общоприети продукти. Тайната на това разкрасително движение е ясна. То е насочено към всеки тип кожа и има двойна цел: естетическа и сензорна.

►►►Натурална красота: запази младостта без пластики

Кои са тези магически съставки?

Новата генерация, нашата генерация търси по-голяма натуралност, особено когато става въпрос за външен вид. От изключително значение са ефикасността и протекцията, които дават съответните продукти. За щастие здравословната козметика е успяла да постигне тази ефикасност и успешно задоволява нуждите на хората. Фирмите направиха стъпка към здравословни формули и подобрени текстури, с гаранция за естествен произход, които спомагат за естествената хидратация и защита на кожата на лицето.

Продуктите не трябва да включват в своите формули консерванти и оцветители. Техните съставки масово имат растителен произход, стига това да е възможно.

Етикетът?

Директен и много зелен. 95% от съставките, които изграждат този тип козметика, са с естествен произход. Растителни масла, изчистени от токсини материали, екстракти от растения, глина, восък, извлечени от природата парфюми. В заключение чистите продукти са продукти, които тялото разпознава и знае как да се възползва максимално от тях.

Всеки етикет съдържа информация за нивото на концентрация на натуралните съставки. Именно поради тази причина е важно да прочетеш етикета преди да си купиш продукта.

Какви са предимствата?

Тази нова тенденция, която преследва връзката между тялото и природата, регенерира и предпазва кожата. Естествената козметика е козметика, която задоволява жизнените нужди. Придържайки се към тази тенденция, започваш един реален и позитивен процес, които има много предимства.