Пст, ей, ти! Да, точно ти! Имаш мокри сънища, нали?

Мокрите сънища не са онова, което си мислиш и заради, което те е срам да си признаеш, че ги имаш.

 
 

Мокрите сънища не са онова, което си мислиш и заради, което те е срам да си признаеш, че ги имаш.

Точно обратното – мокрите сънища си имат научен термин и той е „нощни емисии“. Иначе казано те са мечтите, които създават сексуална възбуда и в резултат на нея могат да завършат с еакулация, съответно се събуждаш от съня… мокра, цялата истина за тези преживявания разказва клиничният психолог Карла Мари Манли.

Коя секс поза ти подхожда най-добре според хороскопа, разбери от галерията по-долу:

Галерия: Коя секс поза ти подхожда най-добре според хороскопа

Виж всички снимки

►►► Кратък съновник на мокрите сънища

Жените имат мокри сънища?!

Разбира се! Ето какво разказва доктор Манли за това: жените получават мокри сънища в даден период от живота си – много преди да навършат 21. А изследванията установяват, че до 45-годишна възраст 37 % от жените са имали сексуални сънища, които са довели до оргазъм. Независимо от изследванията и проучванията – наистина не може да се определи обща възраст, в която да е задължително или невъзможно да преживееш мокър сън, защото те могат да се случат винаги, навсякъде и при всякакви условия.

Защо се случват?

Жените са предразположени да имат мокри сънища в резултат на това, че имат вътрешно желание – без значение дали става въпрос конкретно за полов акт, или спонтанна възбуда. Доктор Манли смята, че когато всичко се случва насън е достатъчно еротично, съответно тялото на жената може да реагира съвсем естествено, като произвежда вагинална течност – и ако е достатъчно стимулирана – може да доведе и до оргазъм.

Нормални ли са мокрите сънища?

Абсолютно! Но е също толкова нормално и да нямаш мокри сънища. Няма причина да се притесняваш от наличието или липсата на мокър сън – дори и да е често, стига да са ти приятни и да те карат да се чувстваш добре – казва Манли.

Но ако започнат да те карат да се чувстваш зле и неприятно – особено ако имаш някакво конкретно неприятно преживяване или психологически проблем, тогава се обърни за помощ към професионалист.

Причудливите секс фетиши на различните зодии, виж в галерията по-долу:

Галерия: Причудливите секс фетиши на различните зодии

Виж всички снимки

►►► Широко затворени очи: еротичните сънища разказват

Защо мокрите сънища са по-често асоциирани с мъжете?

Голямата причина – защото, когато достигнат до оргазъм, мъжете произвеждат семенна течност, което си е осезаем, видим признак на удоволствие, достигнало до върхова точка. Следователно и затова е по-ясно, когато мъжът има мокър сън, отколкото жената.

Въпреки че понякога проблемите на сексуалността могат да бъдат непознати и притеснителни, за жените е много важно да възприемат своята сексуалност със собствена отговорност и осъзнаване, за да се опознаят по-лесно и да се самовъзприемат по-лесно.