Принц Уилям: Ако децата ми са гей, ще ги подкрепя

Вчера 37-годишният принц Уилям за първи път посети събитие на ЛГБТ обществото и си поговори с тези от тях, от които навремето са се отрекли родителите им заради сексуалната им ориентация.

Вчера 37-годишният принц Уилям за първи път посети събитие на ЛГБТ обществото и си поговори с тези от тях, от които навремето са се отрекли родителите им заради сексуалната им ориентация.

Кейт Мидълтън - стил и женственост: убеди се от галерията долу

Галерия: Кейт Мидълтън - стил и женственост

Виж всички снимки

►►►Кое е най-трудното нещо за принц Уилям

Уилям също така отговори на всички въпроси на участниците в срещата. А един от тях беше как би реагирал той, ако синовете му или дъщеря му един ден му признаят, че са хомосексуални. Оказва се, че принцът вече неведнъж е обсъждал тази тема със съпругата си Кейт Мидълтън.

„Ще подкрепя децата си, ще приема решението им. Всеки започва да се замисля по тази тема, едва след като се появят децата. И аз имам позиция по този въпрос: за мен това е абсолютно нормално.

Единственото, което ме притеснява, е как ще реагира обществото на избора на моите деца. С Катрин много сме обсъждали как да подготвим децата за подобен момент. Много е важно да се говори с тях, да им се вмени увереността, че те имат подкрепата ти във всеки един случай“, сподели мнението си Уилям.

По време на разговора херцогът на Кеймбридж си спомни и една случка в лондонски автобус: тогава четирима хомофобски настроени мъжаги пребиват две лесбийки, отмъкват им чантите и телефоните и бягат от местопрестъплението. Уилям е шокиран от тази история и изразява недоумението си, че в съвременния свят все още се случват подобни неща.

„За съжаление, все още не живеем в свят, в който думите ти да се възприемат нормално от обществото. Отчитайки социалното положение на семейството ми, тази тема истински ме вълнува. Хората не са длъжни да се сблъскват с бариери, преследване и омраза заради възгледите си. Ние можем да променим това“, каза Уилям.