Принц Хари и Меган Маркъл обявиха своята независимост

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл направиха официално изявление, чрез което споделят за намерението си да се оттеглят от кралските задължения и да бъдат напълно независими.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл направиха официално изявление, чрез което споделят за намерението си да се оттеглят от кралските задължения и да бъдат напълно независими.

►►► Принц Хари предприема мерки срещу жълтата преса

Всички обожават стила на Меган Маркъл. Разбери защо от галерията долу:

Галерия: Меган Маркъл: всички обожават стила й!

Виж всички снимки

Семейството възнамерява да бъде икономически независимо и да развива своите идеи и цели. За целта Хари и Меган ще заминат за Северна Америка, където ще стартират собствена търговска дейност. По този начин звездната фамилия ще постигне своята финансова независимост.

Двойката ще разпределя задълженията си между двата континента с обещанието, че както Хари, така и Меган ще продължат да подкрепят кралица Елизабет II.

“След много месеци на размишления и дискусии, взехме решение да направим преход тази година като издигнем нова роля в тази институция. Смятаме да отстъпим от сцената като членове на кралската фамилия и да работим, за да станем финансово независими, докато подкрепяме напълно Нейно Величество”, гласи част от официалното изявление на Хари и Меган.

„Планираме да разпределяме времето си между Обединеното кралство и Северна Америка. Ще продължим да изпълняваме задълженията си към кралицата, общността и нашите патронажи. Този географски баланс ще ни позволи да отгледаме нашия син с признание към традициите, в които той е роден, а същевременно с това ще имаме възможност да обърнем внимание на новия етап в нашия живот, включително стартирането на новата ни благотворителна организация. Ще се постараем да споделим всички детайли около това вълнуващо събитие“, добавя звездното семейство.

Появиха се и първите слухове, според които Хари и Меган възнамеряват да се установят в Канада. Семейството прекара близо 6 седмици в страната около празниците.

Преди няколко месеца семейството даде официално изявление за напрежението, което изпитва от цялото медийно внимание, а днес решението им да избягат от това внимание изглежда повече от категорично.

Кралица Елизабет II също сподели мнението си по темата.

„Преговорите с херцога и херцогинята на Съсекс все още се намират в много ранен етап. Ние разбираме тяхното желание да изберат различен подход за развитие, но този въпрос е сложен и изисква доста време за разрешаване“, гласи отговорът, изпратен от Бъкингамския дворец от името на кралица Елизабет II.