Принц Чарлз вече не вдига телефона на Хари

Още една тайна от кралското семейство е разкрита.

Още една тайна от кралското семейство е разкрита.

Меган Маркъл: всички обожават стила й! - в галерията долу

Галерия: Меган Маркъл: всички обожават стила й!

Виж всички снимки

►►►Изцепките на принц Хари

Принц Хари се присъедини към Меган във втората част от интервюто при Опра Уинфри и откровено разказа, че решението им да се оттеглят от кралското семейство е повлияно от отношенията с баща му принц Чарлз. Той престанал да отговаря на обажданията му.

Хари отбеляза, че кралицата не е била изненадана от неговото и на Меган решение през януари миналата година.

Те провели три телефонни разговора. Той разговарял и с баща си...докато Чарлз не престанал да му вдига телефона.

„Ти току-що каза, че баща ти е спрял да ти вдига телефона – попита Опра. – Защо?“ „Защото взех нещата в свои ръце – отговори Хари. – Но бях длъжен да го направя заради семейството си. Никой не е изненадан, но наистина е тъжно, че се стигна дотук. Но бях длъжен да го направя заради психичното си здраве, заради здравето на съпругата си, защото виждах до какво води това.“

►►►Меган Маркъл: дворецът увековечи лъжата

Хари обясни пред Опра, че се страхува, че семейството му ще бъде застигнато от същата зла участ на майка му, принцеса Даяна – и дори ще бъде още по-тежко, заради расизма и социалните мрежи.

„Когато казвам, че историята се повтаря, имам предвид майка ми – каза той. – Когато виждаш, че животът се развива по предишния сценарий... Говоря за британската преса. А Великобритания е моят дом. Там съм израснал. Имам си свои отношения с медиите. Помолих таблоидите да се успокоят: веднъж приятелски, веднъж като мъж и баща.“ Но това не проработва и двамата решават да отстъпят.