Принц Андрю се изправя пред съда

Принц Андрю е обвиняем за изнасилване на непълнолетна.

Принц Андрю е обвиняем за изнасилване на непълнолетна.

Списък на наследниците на британския трон​, виж в галерията по-долу:

Галерия: Списък на наследниците на британския трон

Виж всички снимки

►►► Синът на кралица Елизабет Втора обвинен в педофилия

Синът на кралица Елизабет II, принц Андрю, има сериозни проблеми. Секс скандалът, който избухна преди преди време не само, че не е приключил, а напротив - задълбочава се. Вече известната за широката аудитория Вирджиния Робъртс, която обвини принц Андрю в насилие, започва дело срещу него в Ню Йорк. Тя твърди, че е била жертва на сексуален тормоз в периода от 1999 г. до 2002 г., когато тя е била непълнолетна.

Робъртс обвинява херцога на Йорк, че й е нанесъл умишлена морална вреда. Искът, заведен от Робъртс, твърди, че тя е била принудена да прави секс със сина на британската кралица три пъти по заповед на финансиста Джефри Ъпстейн, който също е обвиняем за склоняване на непълнолетни момичета към проституция. Припомняме, че след скандала, който избухна преди години - 2019 г. Ъпстей се самоубива в ареста.

Обяснявайки решението си вече официално да заведе дело срещу херцога на Йорк, Вирджиния Робъртс отбелязва, че самата смята, че говори от името на всички жертви и иска всички те да получат справедливост: "Ако не бях предприела тези действия, щях да разочаровам семейството си и всички жертви... Аз държа принц Андрю отговорен за това, което ми направи. Влиятелните и богати хора не са освободени от отговорност за своите действия. Надявам се, че и други жертви ще видят, че е възможно да не се живее в тишина и страх, а че винаги човек може да опита да поправи живота си, като говори и се стреми към справедливост"

Принц Андрю отрече обвиненията срещу него и заяви, че никога не е срещал Вирджиния. Сега, когато вече срещу него е заведен граждански иск, херцогът може да бъде разпитан под клетва и да бъде задължен да се съгласи слъчаят да бъде прехвърлен на американското следствие.