Приличаш ли си с корейките, когато си влюбена

Напоследък е много модерно да се говори за междукултурни различия, езикови бариери, глобализация... Затова решихме да направим една забавна съпоставка с тези "далечни" жени.

 
 

Ще ни попиташ – защо пък точно с корейките трябва да си приличам? Ами, напоследък е много модерно да се говори за междукултурни различия, езикови бариери, глобализация... Обаче като си паднем по някой пич, май всички си заприличваме, докато пърхаме около него. А и винаги е интересно да научиш нещо ново за традициите, манталитета и начина на живот на другите жени.

Как водиш любовните си връзки според зодията ти: провери в галерията долу

Галерия: Как водиш любовните си връзки според зодията ти

Виж всички снимки

►►►16 цитата за влюбването, които ще те разтопят

Ясно е, че всички сме различни – дори еднояйчните близнаци с еднаквото си ДНК не са идентични в поведението и мисленето си. Обаче се оказва, че дори когато с някого на пръв поглед нямаме нищо общо (от местоживеене до цвят на кожата), съществуват неща, по които си приличаме. Прочети следните твърдения, които са типични за голяма част от корейките, когато са се гаджосали с някого, и провери до колко те важат и за теб.

  1. Щом правим секс, значи сме гаджета

Виждаш го в другия край на дискотеката и коленете ти се подкосяват! Егати готиният пич и те фиксира от 10 минути вече! Малко по-късно вече танцувате заедно, още малко по-късно сте се сгушили в някое сепаре, още още малко по-късно той тръгва да те изпраща... Каниш го у вас с ясната идея, че искаш да правиш секс с него. Обаче... нали добрите момичета уж не спят с мъже още на първата вечер от запознанството... Така че в твоята глава ти си казваш: ние вече сме гаджета (или поне всеки момент ще станем такива), така че няма нищо лошо в това да спим заедно. И с успокоена гражданска съвест се отдаваш на кефа от секса.

И аз така / Не важи за мен

►►►Той дали наистина е влюбен в теб?

  1. Дръж ми чантата

На среща си. Разхождаш се с любимия по главната, нагласила си се от главата до петите и всичко ти е в тон: от обувките до обиците и чантата. Обаче чантата не си я носиш сама, ами си му я прехвърлила на него. Не че е толкова тежка – в крайна сметка в нея едва побираш червилото и телефона си. Но е въпрос на отношение от негова страна! Или поне така си мислят корейките, за които е напълно в реда на нещата да връчат на половинката си да им носи дамската чанта.

И аз така / Не важи за мен

  1. Приятел жена? Да бе, забрави!

Вече официално сте гаджета с него. Пърхаш с крилете на любовта, обаче в един прекрасен миг той ти казва, че не може да се видите вечерта, защото... ще се вижда с Мимето! Той, видиш ли, с Мимето се знаел от първи клас, от край време ходят по мачове заедно и си пият биричка. То Мимето не била жена за него!

Ако си като корейките, ще повдигнеш изписани вежди леко (та да не си развалиш грима) и ще забраниш веднъж и завинаги той да се вижда с който и да е друг представител на женския пол без твоя наздор. Отсега-нататък в телефонния му указател има място само за две жени: за теб и майка му!

И аз така / Не важи за мен

►►►Навиците на лудо влюбените двойки

  1. Обичаш ли ме, носи същата тениска

Обожаваш да ходиш по магазините, нали? Само че сега след като вече сте двойка с него, шопингът придобива едно напълно ново значение: превръща се в издирване на тениски, маратонки, бейзболни шапки, пуловери, якета, калъфи за телефон и какво ли още не, което ще стои еднакво добре и на теб, и на него. Причината: да си купите еднакви неща и да си ги носите, когато сте на среща. Така от 100 километра с невъоръжено око ще се види, че сте З-А-Е-Д-Н-О! А това, че на него розово много не му отива, хич не те вълнува: важен е couple look-a. Този вид идентификация на двойката сред тълпата от хора е изключително важна не само в Корея, а и във все повече азиатски държави.

И аз така / Не важи за мен

Как искаш да бъдеш обичана според зодията: разбери от тук ⇒​

Галерия: Как искаш да бъдеш обичана според зодията

Виж всички снимки

  1. Сладко котенце с остри нокти

Когато си с него, няма по-миловидно и сладко същество. Ама направо мед ти капе от устата и ти иде да го галиш с пухче, докато изпълняваш неговите и своите сексуални фантазии... До момента в който той се подчинява обаче! Само да посмее да направи нещо, което не спада към списъка с одобрени от теб постъпки, и мъркащото котенце се превръща в усойна змия, която само с поглед унищожава.

И аз така / Не важи за мен

  1. Къде ми е пръстенът?

Казва ти, че те обича? Ха! Това са само думи! Подарява ти цветя? Ха! Те увяхват и отиват в коша! Виж, друго си е и двамата да носите еднакви пръстени в знак на вашата безгранична любов. Не става дума за годежен пръстен или брачна халка, а за т. нар. couple ring или на чист български „пръстен за двойки“. В Корея гаджетата си разменят такива доста скоро след като станат официално двойка и това не е свързано с разговори за сватба. Просто в азиатската държава ужасно си падат по външните белези на даден статус в обществото: в случая, че сте Д-В-О-Й-К-А! На всичкото отгоре тези пръстени понякога си съперничат по цена с годежните!

И аз така / Не важи за мен

  1. Няма собствен апартамент, няма сватба

Сватбата си е голяма крачка. И за да я направиш, любовта не е единственият критерий. А пък в Корея тя за доста жени и отстъпва значително назад в класацията по важност. Най-важното изискване е мъжът да има собствено жилище. Общо взето ако не може да купи такова, няма и брак. Също така е от значение какъв университет е завършил, каква професия има и в колко известна фирма работи. И разбира се, колко е годишният му доход.

И аз така / Не важи за мен

  1. Представям те на нашите, значи ти си избраникът!

Като си гадже с някого, не е нужно вашите да го познават. Така де, днес е тоя, утре – може и да е друг. Но когато решиш, че той е ИЗБРАНИКЪТ, тогава го хващай за ръчичка и го водиш на сгледа в родния си дом. За не един мъж кореец мигът, в който се запознае с родителското тяло на гаджето си, това е знакът, че тя иска да се омъжи за него.

И аз така / Не важи за мен

Ако си отговорила на три или повече от примерите с „И аз така“, знай, че си приличаш с корейските жени, и то не малко. Е, това не те прави нито по-лоша, нито по-далечна за родните мъже. Може пък точно тук да намерят очарование.