Причините, заради които не отслабваш

Защо все още не виждаш резултат от новата диета или от усилените тренировки?

 
 

Мислиш, че даваш максимума от себе си, а не виждаш резултатите?

Ограничаваш се в храненето, тренираш усилено и правиш всичко необходимо, за да се разделиш с тези няколко излишни килограма, за да си в топ форма за плажа? В крайна сметка резултатите са толкова разочароващи, че си на път да се откажеш и да обявиш мисия "идеално тяло" за неуспешна! Спокойно! Проучихме кои са малките камъчета по пътя към перфектната фигура, които може да отстраниш и да продължиш да работиш за твоята цел!

Галерия: 12 храни, които ще те предпазят от слънчево...

Виж всички снимки

13 причини, заради които не отслабваш

1. Не действаш комбинативно. Имаме предвид, че тренираш интензивно, но се храниш здравословно ...от време на време, като се самозалъгваш, че това е достатъчно! Освен, ако не си родена със супер гени, ще трябва да работиш в няколко посоки, за да постигнеш идеалното тяло. Това означава, че освен силови упражнения и кардио, трябва да промениш и хранителните си навици.

2. Изграждаш мускули. Не забравяй, че мазнините и теглото са две различни неща! Ако кантарът ти показва едни и същи килограми, а не излизаш от фитнеса, най-вероятно ще бъдеш обезкуражена, въпреки, че най-вероятно мазнините са са заместени от мускулна маса, която също оказва влияние върху теглото ти. Ако продължаваш да тренираш със сигурност ще качиш килограми, защото мускулите тежат повече от мазнините (но заемат само 1/4 от пространството).

3. Не си толкова стриктна, колкото си мислиш. Понякога налагането на хранителен режим те кара да си мислиш, че си поела контрола и това оправдава прекъсването му за няколко дни като един вид почивка или хапването на нещо, което не си заслужила напълно. Много е важно да разграничиш тези неща от варианта да си позволиш награда за добри резултати! Ако винаги правиш почивка от упражнения или хранителен режим, заблуждаваш себе си и скоро няма да видиш резултат!

4. Нужно е разнообразие при тренировките. Твоето тяло е машина, която на всичкото отгоре е умна! Ако правиш едно и също нещо отново и отново, се развива мускулна памет за движенията. С течение на времето тялото ти се адаптира към тях и вече няма да имаш полза. Важно е непрекъснато да променяш тренировките си, за да може мускулите да се объркат и да има резултат.

►►►ВИЖ ТУК: 6 неверни мита за хората, които тренират!

5. Приключила си прочистването със сокове. Изследванията са доказали, че шоковото сваляне на килограми по време на едно такова прочистване е за много краткотраен период от време. Най-добре е да се придуржаш към един дългосрочен план, включващ двигателна активност и хранителен режим.

6. Не закусваш. Това означава, че задължително ще наваксаш пропуснатите калории по-късно през деня, вместо да ги вземеш сутринта, за да получиш мощен тласък от енергия, за да си ефективна след това. Това ще има неблагоприятен ефект върху метаболизма ти, който се забавя и това е потенциална възможност за натрупване на килограми. Вместо да пропускаш закуската, опитай се да добавиш протеини като тост с яйце и авокадо или купичка овесени трици с ядки и семена.

►►►ВИЖ ТУК: Сутрешните навици, които вредят на здравето ти!

7. Имаш само кардио тренировки. Само кардиото не осигурява успех на тялото ти! Нужни са и силови упражнения, за да се ускори изгарянето на мазнините и трансформирането им в мускулна маса. 

8. Не използваш достатъчно големи тежести. Използвнето на по-големи тежести с по-малко повторения е по-добре от обратния вариант, когато се опитваш да изградиш мускули. Трябва да отправяш предизвикателства на тялото си!

9. Не ядеш протеини преди тренировка. Изследванията доказват, че дори малко протеин, включен в храненето преди тренировка, е достатъчен, за да подобри влиянието на упраженията върху мускулите и да изгориш повече калории.

10. Винаги тренираш сама. Хората, които са се присъединили към дадена фитнес група е доказано, че имат по-добри резултати! Дори само една приятелка, ще увеличи мотивацията ти във фитнеса!

11. В непрекъснат стрес си от кантара. Фокусирането в числото на кантара може да бъде ужасно обезсърчително! Важно е да не се превръща във фикс идея, защото тревожността и стреса също влияят негативно върху теглото ти!

Галерия: Кои храни да ядеш, когато си стресирана

Виж всички снимки

12. Все още пиеш диетични газирани напитки. Диетичните напитки в крайна сметка отнемат само калориите, които иначе би приела в напитка със захар. Много от химикалите, съдържащи се в диетичните варианти са отговорни за подуването на корема и дори за качването на килограми! Най-добре е да ги ограничиш напълно и да ги замениш с вода или домашно приготвена лимонада или чай. 

13. Елиминирала си въглехидратите от менюто си. Това всъщност може да доведе до натрупване на мазнини с течение на времето! Освен това ще имаш много по-малко енергия за твоите тренировки. Твоето тяло се нуждае от въглехидратите, които са като гориво за целия ден. Важно е обаче, да се ядат въглехидрати, които оранизмът лесно може да преработи, като пълнозърнест хляб, кафяв ориз и киноа, например. Всичко в умерени количества, разбира се!