Руса като Селена? По-сложно е, отколкото мислиш

Фризьорките, чието дело е новата прическа на Селена Гомес, цвят „Нирвана русо“, разкриват лично как я е постигнала.

 
 

Да започнем с това, че новата прическа на Селена Гомес (още се опитваме да свикнем с внезапната промяна) е кръстена „Нирвана русо“.

Не се заблуждавай - певицата не е просто руса, тя е ала „Кърт Кобейн“ руса. Прическата на Гомес предизвика такъв фурор, че хиляди момичета зарязаха всичко и се втурнаха към фризьорските салони.

A post shared by Fefita (@fefitadavis) on

Русо стил "Кърт Кобейн" от "Нирвана"? Защо не!

Щом Селена, която е отявлена брюнетка, може да се превърне в ослепителна блондинка за една нощ, значи могат и те. Съвсем не. Фризьорките Риона Капри и Ники Лий, чието дело е трансформацията на изпълнителката, предупреждават: не правете това у дома. Или поне се пригответе дупетата ви да изтръпнат от седенето на фризьорския стол.

Кои са другите блондинки, които по рождение са с кестенява коса (снимки) >>> 

Галерия: 8 звездни блондинки, които всъщност са брюнетки

Виж всички снимки

Предупреждението не е само към тези, които мечтаят да заприличат на любимата си изпълнителка (или на Кърт Кобейн, кой знае), но и към фризьорите, натоварени с тежката задача да изпълнят исканията.

Селена се появи със съвсем автентична гръндж прическа на сцената на Американските музикални награди

►►► 5 важни въпроса, преди да станеш блондинка

„Скъпи фризьори, когато клиентка дойде при вас със снимка на „Нирвана русо“, веднага й покажете това. Кажете й, че прическата е отнела 9 часа, правене на около 300 кичура, 8 купи с изсветлител и двама фризьора, които работят едновременно. Процесът не е лесен, но си заслужава. Всичко е възможно в рамките на един ден, но отнема време, не може да се съчетава с работа по други клиенти (ха) и изисква търпение, за да се запази цялостта на косата“, написа Капри в Instagram.

Най-важният съвет? Търпение, както от страна на фризьора, така и от страна на клиента.