Превземи лятото... на токчета!

Никой не е безгрешен! Но ако и ти си допускала тези грешки - време е да сложиш край на порочната практика.​

 
 

Никой не е безгрешен! Но ако и ти си допускала тези грешки - време е да сложиш край на порочната практика.​

Гледайки звездните появи на червения килим, нямам как да не отбележим, че има конкретни модели, които не стоят добре на нежния, женски крак.

Стилно! Как да носиш обувки с остър връх, виж в галерията по-долу:

Галерия: Стилно! Как да носиш обувки с остър връх

Виж всички снимки

►►► Модни инвестиции за 20-годишните

Един от най-често срещаните проблеми е, че сводът на подметката на самата обувка не съвпада със свода на стъпалото. Това не зависи от цената на обувките или сандалите, просто трябва да намериш сандалите, които най-добре пасват на извивката на крака ти. Ако постоянно носиш обувки, които не са подходящи, стъпалата ти ще се уморят много бързо и в дългосрочен план може дори да се сдобиеш с проблеми с метатарзалните кости.

За разлика от предишния проблем, който не всеки би забелязал, този е просто поразителен: пръстите на краката излизат извън подметката на сандалите. Това е опасно, защото може да паднеш или да си причиниш излишна болка. И освен това просто не е естетично.

В допълнение към факта, че пръстите често нямат достатъчно място по дължината на сандалите, те също са тесни (и това води до качването на пръстите ти един върху друг). Често виждаме малките пръсти да бъдат безмилостно притиснати от презрамките на обувките. По-добре е да избереш сандали, в които стъпалото е свободно, без да е необходимо да стягаш пръстите си.

via GIPHY

Когато избираш новите си сандали - обърни внимание на петата. Има доста често срещани неприятни случаи, в които прекалената височина изтласква крака ти напред и петата остава да стърчи празна. И сандалите изглеждат, че са ти големи... Не искаш този резултат!