Превърни се в кралицата на фестивалния грим

Пет идеи как да се случи това.

 
 

Как да се отличиш от тълпата по време на летните фестивали и концерти?

Не е толкова трудно, колкото си мислиш. Стига да не си срамежлива, грабвай продуктите в най-ярки и отличителни цветове, които можеш да намериш и следвай съветите ни за нанасяне – стъпка по стъпка.

Галерия: Най-магическите грим и прически от фестивала Coachella

Виж всички снимки

(Ш-ш-т, страничен ефект от фестивалния грим: ще станеш толкова забележителна, че момчетата ще ти се лепят като мухи на мед, а ако имаш гадже ще трябва да му кажеш да те пази с утроено внимание.)

Екзотична очна линия

Традиционното правило, че на лицето ти трябва да има само един акцент важи и за фестивалния грим, но сега имаш разрешението да използваш опияняващо-агресивни цветове, вместо обичайните телесни нюанси. Забрави благоприличието и не се вкарвай в рамки – не е нужно да съчетаеш цвета на очната линия с този на очите или кожата. Включи въображението си и действай.

• За база използвай матиращ фон дьо тен, прикрий несъвършенствата с коректор и фиксирай с прозрачна пудра.

• Сега е време да обърнеш внимание на очите. За база на клепачите използвай перлени сенки, а отгоре нанеси цветната очна линия или молив за очи. Изписвай я на секции, за по-лесно.

• Сиянието тук е от съществено значение – не пропускай хайлайтера. Нанеси точно под веждите, по върха на носа, скулите и брадичката.

►►► 6 красиви съвета за оцеляване на фестивал

Контрастни устни

Кой е казал, че забележителните устни трябва да са оцветени в стандартни цветове? Металикът замества класиката повече от успешно през лятото. Подобен цвят червило отива на абсолютно всеки – от притежателки на порцеланово бяла кожа, до принцесите с бронзов загар. Само в първия случай е препоръчително да замениш сребристия отблясък със златен или меден.

• Не е нужно да прекаляваш с грима на очите, защото целта ти е да създадеш контраст с устните.

• Ако червилото е със студен подтон, тогава сенките за очи трябва да са с топъл.

• Що се отнася до устните, има две възможности. Първо, контурирай с молив за устни в подобен нюанс и запълни устните с течно червило. Второ, нанеси матово червило, а отгоре посипи с пигмент, който можеш да прелееш с пръсти по цялата повърхност на устните.

Разноцветни мигли

Ако плановете ти са се променили в последната минута и си решила импулсивно да се впуснеш към музикалните сцени, няма да имаш особено време за сложен грим. Тогава се фокусирай единствено върху миглите. Но в този случай, оцвети ги в различни цветове.

• Първо, покрий косъмчетата от корените до върха с два пласта черна спирала.

• След това ти трябват изкуствени мигли. Избери такива с дължина и гъстота по твой вкус и ги боядисай. Комбинирай цветовете както ти се поиска.

• Направи същото и с изкуствени снопчета за долните мигли.

• Ако подобен ефект е твърде екстравагантен за теб, просто сложи цветна спирала само по връхчетата на миглите.

Галерия: 15 игриви идеи за парти грим

Виж всички снимки

Интензивен блясък

Убедени сме, че еднорозите съществуват! Само трябва да отвориш очите си и да ги видиш. При този вариант, няма нужда да се притесняваш, че ще прекалиш с грима. Единственото условие е да заложиш на продуктите в „романтична“ цветова гама – розово, лилаво и синьо.

• Не е задължително да разчиташ единствено на сияйния ефект на хайлайтера. Нека блестящите частици присъстват и в останалите продукти – сенки за очи, червило, руж.

• Започни с нанасянето на хайлайтера от долната част на скулите и прелей към слепоочията и челото.

• Също така, можеш да добавиш малко блясък във вътрешните ъгли на очите. Накрая, не пропускай ключиците и деколтето – на тях също им е нужен хайлайтер.

►►► 15 неща, които правиш само по музикални фестивали

Неочаквани елементи

Модата от 90-те се завръща, което означава, че лепенето на пайети и татуровки по лицето и тялото е напълно в реда на нещата. И макар като дете да си го правила за забавление, сега искаш да си на върха на грим тенденциите. Разбира се, залепените пайети трябва да са главните герои, а останалият грим най-добре да остане неутрален.

• Първо, изравни тена и прикрий несъвършенствата с коректор. „Платното“ трябва да е съвършено – никакви зачервявания и пъпки.

• Оформи веждите с молив и се опитай да ги разрошиш.

• Нанеси бронзови сенки за очи върху цялата повърхност на подвижния клепач и продължи чак към веждите.

• Сложи черна очна линия. Преди да залепиш стикерите или пайетите, внимателно определи местата им, за да не го направиш на криво.

На снимките е блогърката Даши Шашина (@iamluuna), фотограф Настя Фед.