Превърни желанията си в реалност

Опитай на макс да конкретизираш желанията си. Ето как.

 
 

Опитай на макс да конкретизираш желанията си. Да, знае, че е трудно! Особено когато нямаш ясна представа какво точно искаш, а само най-общи мечти. Но не трябва да се отказваш. Ето как.

Хороскоп на женските супер сили - в галерията долу

Галерия: Хороскоп на женските супер сили

Виж всички снимки

►►►Цената на твоите мечти

Мисли за конкретните неща

Не си доволна от тялото си? Искаш да отслабнеш, да спортуваш, да живееш здравословно – така формулираш желанията си. Едва при откровен разговор с приятели обаче разбираш, че всъщност става дума за стремежа ти станеш по-привлекателна, да бъдеш харесвана, да получиш признание.

►►►Направи кариерата на мечтите си

Премахни пречките

Понякога мечтите направо те завладяват – да си купиш жилище, да отидеш на далечно пътешествие, да овладееш йога, да се научиш да яздиш. Но трябва да разбереш кое точно в този момент е най-съществено, от какво не желаеш да се откажеш, дори да е много далеч от действителността.

Вярно, понякога в живота се случва да осъществим и най-лудите си мечти. Но нека сега се върнем в реалността. Представяме си лавина от проблеми и страхове: това не можем да си позволим от финансова гледна точка, децата са още много малки, не сме правили такова нещо досега и нямаме опит...

Зад тези задръжки се крие самокритичност – продукт на нашето възпитание. Вместо да се плашим обаче, би трябвало да открием кои от тези задръжки са ни внушени от учители или от родители и да се опитаме да им противопоставим контрааргументи.

►►►6 прегради между теб и мечтите ти

Вдъхновявай се от нещо...

Трябва да събереш повече информация, да четеш книги, да говориш с хора, които познават това, за което ние мечтаеш. Не бива да се страхуваш да питаш – повечето хора се радват, че някой се интересува от работата или умението им. Така ще получиш полезни съвети или дори ще можеш да опиташ. Ако става въпрос да смениш професията си или да се пробваш в някое по-особено хоби, най-добре е да влезеш в интернет и да се поинтересуваш дали няма клубове за начинаещи или някакви курсове.

Все едно дали става дума за намерения (искам да плувам добре), или за желание за промяна (искам да съм по-спокойна) – добре е да си изберем някого за пример за подражание. Може дори да е родната ни баба – тя не се плаши от нищо и е винаги оптимистично настроена.

Планирай

Най-важно е богатството на идеи. Направи списък с тях и определи конкретните цели. На лист запиши плана си и всичко, което ще те приближи до неговото осъществяване. Набележи първите си стъпки, премисли различните възможности и няколко етапа, които да осъществиш един след друг. И най-важното - не се отказвай при първата появила се трудност.